Header achtergrond

100 jaar bd-landbouw in Vroege Vogels

In het BNN/VARA radioprogramma Vroege Vogels op zondagochtend 21 januari zal er ook een item zijn over honderd jaar biodynamische landbouw, zo meldt de website van Vroege Vogels. Onder de kop 100 jaar biologisch-dynamische landbouw wordt hier aangekondigd:

Dit jaar is het precies een eeuw geleden dat de biologisch-dynamische landbouw is ontstaan, uit een bezorgdheid over het gebruik van kunstmest, dat toen net was uitgevonden. De ideeën voor bd-landbouw werden door Rudolf Steiner vastgelegd in een boek, dat in 1924 werd gepubliceerd: ‘de Landbouwcursus’. “In 100 jaar tijd zijn die ideeën langzaam de wereld overgegaan en nu zijn er in meer dan 60 landen al meer dan 7000 bd-landbouwbedrijven”, vertelt Tineke van den Berg van de biologisch-dynamische Stadsboerderij Almere. Maar is bd-landbouw de oplossing voor de huidige crisis in de landbouw?

Vroege Vogels Radio op NPO Radio 1 wordt zondag gepresenteerd door Janine Abbring vanuit het Naardermeer van 7.00 tot 10.00 uur. Klik hier voor het tien minuten durende fragment met Tineke van den Berg.

De foto van Tineke van den Berg is gemaakt door Joost Meily.

Deel deze pagina: mail

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op