Header achtergrond

100 jaar vrijeschool!

Op 20 september 2019 wordt in De Fabrique in Maarssen het grote Waldorf100 Festival gehouden dat in het teken staat van 100 jaar vrijeschoolonderwijs. In 1919 werd de eerste vrijeschool opgericht in Stuttgart. Het event is bedoeld voor schoolteams van vrijescholen, voor ouders, oud-leerlingen, oud-leerkrachten, studenten en organisaties uit de vrijeschoolbeweging en het brede onderwijsveld.

Thema: Een traditie van vernieuwing
Met het thema ‘een traditie van vernieuwing’ staan we op deze dag stil bij de opdracht van het onderwijs en de opgave van de vrijeschool. Want de wereld is veranderd in 100 jaar, het Nederlandse onderwijs én de vrijeschool ook. Tijdens het festival kijken we naar de ontwikkelingen in onze samenleving. We onderzoeken wat de opdracht van het onderwijs is. Wat is daarin de kracht van de vrijeschool én wat willen we verder ontwikkelen? Samen weven we een perspectief op de toekomst van het onderwijs en de rol van de vrijeschool.

Sprekers, artiesten en programma’s
Op de website staat in willekeurige volgorde een nog onvolledig overzicht van alles dat het Waldorf100 Festival te bieden heeft. In aanloop naar 20 september wordt steeds meer bekendgemaakt over het programma.

Let op! Leraren en medewerkers van vrijescholen worden aangemeld via de eigen schoolleiding. Informeer bij jouw school naar de stand van zaken. Ben je niet via een vrijeschool aangemeld, dan kun je via de open verkoop zelf een kaart kopen. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Wees er op tijd bij!

Waldorf100 Festival
vrijdag 20 september
Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht, Nederland

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Geef hier jouw advertentie op