Header achtergrond

2024 wordt een dynamisch en helder maanjaar

De maan snelt van extreem hoge naar extreem lage hemelbogen. De maan kan veel hoger aan de hemel klimmen dan de zon in de helderste maanden van het jaar. Twee weken later staat ze in het zuiden nog lager dan de zon in de donkerste maanden van het jaar. Zo schrijft sterren- en -planetenkenner Liesbeth Bisterbosch op haar website.

De maan verschijnt elke maan anders. Haar karakteristieke eigenschappen in winter, lente, zomer en herfst worden van 2015 tot 2024 steeds opvallender. 2024 wordt een dynamisch en helder maanjaar! De maan snelt van extreem hoge naar extreem lage hemelbogen.

Liesbeth Bisterbosch schrijft dit naar aanleiding van haar Sternen- und Planetenkalender 2024, waarvan het jaarthema Het grote ademritme van de maan in ruim 18 jaar is. Sinds 2018 wordt alleen nog maar de Duitse versie van deze kalender uitgegeven, maar dat mag geen bezwaar zijn, omdat die grote kijkplaten bevat. Veel bijzonderheden over de inhoud zijn ook op haar website te vinden.

De Sternen- und Planetenkalender 2024 kost € 24 en wordt uitgegeven door Verlag Urachhaus in Stuttgart. De kalnder is in Nederland te bestellen op de website van uitgeverij Cichorei (geen extra verzendkosten) en is ook te koop of te bestellen bij de boekhandel.

Deel deze pagina: mail

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Geef hier jouw advertentie op