Header achtergrond

50-jarige Vrije School Zeeland wordt De Aquamarijn Waldorfonderwijs

De Vije School Zeeland meldt dat het komend schooljaar een nieuwe naam krijgt. De school bestaat al vijftig jaar, tijd voor iets nieuws, schrijven ze op hun website.

Vanaf volgend schooljaar gaat de Vrije School Zeeland verder als De Aquamarijn Waldorfonderwijs. De aquamarijn is een edelsteen, lichtblauw van kleur, die lichaam en geest in balans brengt en zorgt voor focus en wijsheid. De naam verwijst ook naar het zeewater dat ons en het land in onze provincie zo rijkelijk omringt. In meerdere opzichten een mooie en passende naam. De ondertitel Waldorfonderwijs maakt duidelijk waar we als school voor staan.

De vorm van het logo is een afgeleide van de edelsteen. Een krachtig en stevig gevoel. De golven staan voor de zee, stroming en dynamiek. De vorm van het logo is onmiskenbaar antroposofisch, waarbij wordt gestreefd naar geborgenheid en een aangename omhulling. Het lemniscaat verbeeldt de ziel: een bewust en onbewust deel. Daarnaast verwijst het naar de ademhaling met de voortdurende afwisseling van spanning en ontspanning.

logo aquamarijn aangepast

Op 2 mei 1974 passeerde bij notaris Krepel in Middelburg de stichtingsakte van de “Stichting Vrije School Zeeland”. Hiermee was een formele stap gezet om met de school te kunnen starten. Schooljaar 1974-1975 was daarmee het eerste echte schooljaar van de VSZ en dat maakt schooljaar 2024-2025 tot een jubileumjaar!

Deel deze pagina: mail

Diversen

Scorlewald, Schoorl: concerten, lezingen, workshops. Naar een...

Geef hier jouw advertentie op