Header achtergrond

Aardpeer op 1 in Duurzame Top 100 van Trouw, bij Landbouw en Voedsel

Aardpeer heeft het afgelopen jaar € 1,4 miljoen opgehaald voor drie natuurvriendelijke boeren. Met de steun van vele investeerders en donateurs is er grond aangekocht voor deze boeren, waardoor zij hun missie kunnen voortzetten. Deze prestatie is niet alleen van Aardpeer, maar van iedereen die Aardpeer gesteund heeft. Samen maken ze het verschil voor het voedselsysteem van de toekomst. 

Aardpeer bestaat pas drie jaar en nu al heeft het de eerste prijs in de wacht gesleept bij de Duurzame Top 100 van dagblad Trouw in 2024, in de categorie landbouw en voedsel. Op 1 oktober plaatste Trouw een interview met mede-oprichter van Aardpeer Kees van Biert en de teelster Willemien Brouwer van het biologisch-dynamisch bedrijf Fruitweelde, hij 67, zij 26.

Kees van Biert is consultant en financieel adviseur in de maritieme sector en voorzitter van BD Grondbeheer, een van de vier organisaties waaruit Aardpeer bestaat. BD Grondbeheer koopt al decennia grond aan voor biologisch-dynamische boeren. De drie andere partijen zijn Herenboeren, Wij.land en Triodos Regenerative Money Centre.

Aardpeer is niet de enige organisatie in de Duurzame 100 die zich bezighoudt met de aankoop van land voor ecologische boeren, schrijft Trouw. Ook Land van Ons doet dat bijvoorbeeld. Van Biert: “Bij Land van Ons vraagt de groep mensen die de aankoop van het land financiert aan de boer om op een bepaalde manier te werken. Dat doen wij niet. Wij zoeken een boer die aan de slag wil. Wij zeggen tegen de boer dat er geen gif en geen kunstmest mag worden gebruikt, maar verder bepaalt een boer zelf hoe die het bedrijf inricht. Daar blijven wij vanaf.”

Deel deze pagina: mail

Vacatures

Kindertherapeuticum Zeist zoekt een GZ-psycholoog en/of Orthopedagoog...

Diversen

Ademende verven en milieuvriendelijke werkwijze: Ecologisch...

Diversen

Scorlewald, Schoorl: concerten, lezingen, workshops. Naar een...

Geef hier jouw advertentie op