Header achtergrond

Antroposofisch huisarts Christof Zwart Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Op 26 april is antroposofisch huisarts te Haarlem Christof Zwart tijdens de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Zestien jaar lang zette Christof zich in voor de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen (NVAA), als onbezoldigd secretaris, en al spoedig ook als penningmeester. Naast fulltime huisarts in Haarlem, met veel  patiënten uit een kwetsbare doelgroep, had en heeft hij veel aandacht voor alle medewerkers in het Therapeuticum, de coassistenten en huisartsen in opleiding tot antroposofisch arts. Want Christof wil zijn kennis en enthousiasme altijd wel delen.

Het lukte hem om de diverse antroposofische huisartsenpraktijken in Haarlem samen te brengen. Mét vele antroposofische therapeuten en het consultatiebureau, maar ook met de Antroposofische Vereniging Haarlem en de Patiëntenvereniging de Keerkring, kwamen zij onder één dak.  Zo ontstond het Van Dam Huis Haarlem, centrum voor antroposofie en gezondheidszorg.

Christof Zwart was de voortrekker van dit project en begeleidde de gehele bouw. Het is werkelijk een geweldig mooi gebouw geworden, met alle energiebesparende snufjes van deze tijd. Ook het interieur, met veel aandacht voor kunst, straalt rust en vitaliteit uit. Een van patiënten verwoordde het als volgt: “Nu ik in uw wachtkamer heb gezeten, voel ik me eigenlijk al veel beter, dokter.”

Vermelding verdient verder dat Christof een van de oprichters is van De Bevlogen Huisartsen, een organisatie van huisartsen die strijden voor de inhoud, organisatie, onderhandelingspositie en betaalbaarheid van het vak.

Vraag & aanbod

Cursus & opleiding
Za 27 januari. Grote Open Dag Warmonderhof. 10.00 - 14.00 uur. Kom alles te weten over de opleidingen. Met rondleidingen, informatiesessies en meer. Info + aanmelden: aereswarmonderhof.nl/contact/aanmelden-open-dagen
Diversen
Ademende verven en milieuvriendelijke werkwijze: Ecologisch schildersbedrijf Rob van Ede. www.schildersbedrijfrobvanede.nl/
Diversen
Jaarthema 2024: Het grote ademritme van de maan in ruim 18 jaar De maan verschijnt elke maan anders. Haar karakteristieke eigenschappen in winter, lente, zomer en herfst worden van 2015 tot 2024 steeds opvallender. www.liesbethbisterbosch.org/
Geef hier jouw Vraag & aanbod op