Header achtergrond

Antroposofisch verpleegkundige Sonja van Hees geridderd

Sonja van Hees Ridders in de Orde van Oranje Nassau

De Vereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) laat weten dat antroposofisch verpleegkundige Sonja van Hees op vrijdag 26 april 2024 een lintje heeft gekregen en benoemd is tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau (klik hier). 

Sonja van Hees (1955) is bekend van haar inzet voor Plegan Opleidingen, dat zowel de voortgezette opleiding als de nascholingsdagen voor antroposofisch verpleegkundigen en verzorgenden organiseert. Zij werkt daar als docent, terwijl zij ook al betrokken was bij het ontstaan van de opleiding Antroposofische Zorg aan het begin van de jaren techtig van de vorige eeuw. In die tijd stond zij aan het hoofd van het eerste en enige antroposofische ziekenhuis in Nederland te Berg en Bosch: de Willem Zeylmans van Emmichoven kliniek. Deze kliniek ging medio jaren tachtig ter ziele, tot spijt van velen.

De V&VN kent een afdeling V&VN Antroposofische Zorg, waaraan Plegan Opleidingen nauw verbonden is. In het internationale veld houdt zij zich bezig met het ontwikkelen van verpleegkundige opleidingen vanuit de antroposofische invalshoek. In 2017 behaalde Sonja het diploma verpleegkundig specialist GGZ.

De afdeling V&VN Antroposofische Zorg schrijft over haar: “Sonja is een verpleegkundige die met hart, hoofd en handen haar beroep met passie uitoefent. Hiermee stimuleert ze een nieuwe generatie verpleegkundigen om hun vak duurzaam – bijvoorbeeld met natuurlijke middelen – inhoud te geven”..

Deel deze pagina: mail

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op