Header achtergrond

BD-boer is van oudsher vernieuwer van de landbouw

Biodynamische landbouw viert 100-jarig bestaan op 19 mei op Warmonderhof.

De biodynamische landbouw bestaat honderd jaar. Biodynamische boeren en tuinders hebben in die jaren gezorgd voor vernieuwingen in de landbouw die inmiddels heel gewoon zijn. Het honderdjarig bestaan van deze duurzame landbouwvorm wordt gevierd met een jaar vol activiteiten en een eeuwfeest op Warmonderhof, de plek waar al 77 jaar nieuwe biodynamische en biologische boeren worden opgeleid.

Iedereen die zich verbonden voelt met de biologisch-dynamische beweging en de biologische landbouw wordt van harte uitgenodigd, een kaartje te kopen voor het BD Feest van de Eeuw op zondag 19 mei. Het programma is een bruisende mix van muziek, gesprek, ontmoeting en lekker eten. Het programma staat op de website www.bdfeestvandeeeuw.nl.  

De biologisch-dynamische landbouwmethode wordt gezien als de eerste vorm van natuurvriendelijke landbouw. Ze is ontstaan in 1924 vanuit bezorgdheid over de introductie van kunstmest en chemische middelen en is uitgegroeid tot een landbouwbeweging waarbij wordt gewerkt vanuit de kracht van de natuur, met biodiversiteit en de bodem als basis en met respect voor de eigenheid van dieren. Biodynamische boeren behoren tot de eerste ondernemers die biodiversiteit een plek gaven op hun landbouwbedrijven, door hagen te planten of poelen te graven in de jaren dat rationalisatie van de landbouw de norm was. Ook zijn het biodynamische tuinders geweest die Community Supported Agriculture (CSA) bedrijven ontwikkelden en daarmee een voorbeeld zijn geweest voor vele hedendaagse concepten en nieuwe boer-burger-verbindingen.

De biodynamische landbouw biedt vele boeren, tuinders en telers handvatten voor een gifvrije, grondgebonden, diervriendelijke, natuurinclusieve en regeneratieve landbouw. En om te vieren dat de bd-landbouw al honderd jaar een inspiratiebron is wordt het BD Feest van de Eeuw gevierd; een moment om gelijkgestemden bijeen te brengen, op het erf van Warmonderhof; de plek waar al 77 jaar toekomstige bio- en bd-boeren worden opgeleid.

De organisatie verwacht zo’n duizend tot twaalfhonderd gasten te mogen verwelkomen van alle leeftijden, uit alle windstreken, woonachtig in Nederland of elders in de wereld. De openingsceremonie van het BD Feest van de Eeuw vindt plaats op zondag 19 mei 2024 om 14.30 uur. Daarna barst een bruisend programma los voor jong en oud; een feest van verbinding en ontmoeting tussen boeren, studenten en oud-studenten, medewerkers en oud-medewerkers en andere professionals uit de bio- en bd-sector.

Voor informatie en tickets: www.bdfeestvandeeeuw.nl

Deel deze pagina: mail

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op