Header achtergrond

Bijen centraal tijdens 7e Meimaand Bijmaand van Odin

Mei is een bijzondere maand voor de bijen. Veel bijensoorten zijn actief, produceren volop honing en gaan zwermen voor nieuwe bijenvolken. Een mooi moment om stil te staan bij de (wilde) bijen. Ook dit jaar organiseert de imkerij van biologische foodcoop Odin weer allerlei activiteiten voor jong en oud, wordt er kennis gedeeld en onderzoek gedaan naar biodiversiteit op boerderijen.

Op bezoek bij de boerderij
De biodynamische boerderijen De Groote Voort in Lunteren en Hoeve Sonneclaer in Fluitenberg zetten tijdens de Meimaand Bijmaand hun (stal)deuren wagenwijd open. Tijdens bezoeken worden deelnemers meegenomen in alles wat er groeit en bloeit op de boerderij, kan er natúúrlijk honing geproefd worden, wordt samen de biodiversiteit onderzocht en ontmoeten deelnemers de honingbijen. De boerderijbezoeken zijn gratis en voor jong en oud! Voor de kleine bezoekers is er een bijenspeurkaart. 

Zoemba Challenge
Weleens gehoord van de Waggle Dance? Met deze dans communiceren bijen met elkaar. Belangrijke zaken zoals de locatie van voedselbronnen worden zo aan elkaar verteld. Tijdens de Meimaand Bijmaand dansen de mensen van Odin samen met jou de Zoemba  Zie op de .Odin website: "Leef je uit en dans de Zoemba met je ouders, je vrienden, je collega's of je héle klas! Vergeet niet te filmen en te delen via jouw favoriete socials. Je maakt kans op een gastles van de enige echte Odin imker, Jos Willemse voor iedereen die heeft mee gedanst in jouw filmpje. Vergeet ons niet te taggen @odinfoodcoop. #Odin #meimaandbijmaand #zoemba."

Biodiversiteitsonderzoeken
Samen met de boeren die aan Odin leveren, werkt de Odin imkerij aan een gezonde omgeving waar insecten, vogels en andere dieren goed kunnen floreren. Daarom heeft Odin een biodynamische imkerij, met bijenvolken op tientallen (biodynamische) boerderijen. Niet om honing te oogsten, maar voor de natuur. Bijen gedijen namelijk het best in een omgeving met een rijke biodiversiteit. Dankzij donaties kan Odin dit jaar weer biodiversiteitsonderzoeken uitvoeren op de biodynamische boerderijen en hen helpen bij het vergroten van hun biodiversiteit. Dit keer bij de boerderijen De Stek, Gaos en Thedinghsweert.

Odin & De Traay
Tijdens de Meimaand Bijmaand zijn er meerdere aanbiedingen van De Traay en Bee honest cosmetics. Bovendien doneren zij ook dit jaar weer € 0,10 van ieder verkocht product aan Stichting Odin imkerij. En daarmee kan Odin onder andere imkers opleiden, informatieavonden organiseren en nog meer onderzoeken doen.

Lees meer over de Odin imkerij en de biodiversiteitsonderzoeken.

Deel deze pagina: mail

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Geef hier jouw advertentie op