Header achtergrond

Bijzonder gebouw Triodos Bank op de Reehorst neemt vorm aan

Maandblad Motief van de Antroposofische Vereniging heeft in het verleden vaak bericht over Landgoed de Reehorst in Driebergen. Geen wonder, want er lagen van oudsher nauwe banden met de Antroposofische Vereniging, al is deze organisatie nooit de eigenaar ervan geweest. De aankoop van het terrein geschiedde in 1972 als huisvesting van de Vrije Hogeschool en andere antroposofische initiatieven. Juni 2000 is de dertigjarige Werdegang in een uitvoerige reportage, getiteld Station Reehorst, in Motief gedocumenteerd. In het nieuwe millennium werden die oorspronkelijke banden losser en losser, totdat Triodos Bank in 2011 bekend maakte zich er te gaan vestigen en er definitief andere eigendomsverhoudingen ontstonden.

Het doel was dat de bank er een nieuwe hoofdvestiging zou krijgen, voorzien van een bijzonder uiterlijk; anderhalf jaar geleden startte de bouw inderdaad.

Op de website die Triodos Bank speciaal heeft opgezet om het bouwproces te kunnen volgen, kwam op 23 april 2019 dit bericht te staan:

‘Vanaf de start bouw volgen we de vorderingen van het nieuwe kantoorgebouw van Triodos Bank Nederland door alles vast te leggen met foto en film. Er is nu een korte video van timelapse beelden van het afgelopen jaar met als hoogtepunt het bereiken van het hoogste punt.’

Op dit iets meer dan twee minuten durende filmpje is goed te volgen hoe het gebouw eruit komt te zien en waaruit de bijzondere kwaliteit ervan zal bestaan. In de tekst eronder wordt bijvoorbeeld aangegeven dat de kern van het gebouw volledig uit hout is opgetrokken en dat deze de grootste in Nederland is.

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Geef hier jouw advertentie op