Header achtergrond

Biodynamische groentekweker David Luijendijk bestuurslid Caring Farmers

David Luijendijk is bestuurslid geworden van Caring Farmers. David Luijendijk runt een biodynamische groentekwekerij genaamd Eko-Logisch, gevestigd in Roelofarendsveen.

Caring Farmers schrijft op haar website over zichzelf: Caring Farmers heeft één doel: een natuurinclusieve kringlooplandbouw in 2030. Hoe we daar moeten komen, weten we ook nog niet precies. Maar dat boeren het niet alleen kunnen is zeker. Wij zoeken hulp bij elkaar en bij caring consumenten, wetenschappers, NGO’s en ketenpartners. En uiteraard is er ander beleid nodig. Dat wachten wij echter niet af, we gaan gewoon vast aan de slag.

David Luijendijk zegt over zijn motivatie: “Ik sluit me aan omdat Caring Farmers een groep mensen is met diverse achtergronden, die niet hun eigenbelang vooropstellen en hun meningen bundelen over hoe je op een verantwoorde manier produceert met respect voor al dat leeft.” Lees meer in zijn Farmers aan het woord-stuk.

Daarin legt hij uit: Ik ben David Luijendijk, opgegroeid en gangbaar geschoold in het Westland “De Lier”. Sinds 2007 run ik biologische groentekwekerij Eko-Logisch, gevestigd in Roelofarendsveen. Ik teel 30 verschillende soorten groenten voor Ekoplaza, export, retail en onze eigen boerderijwinkel; in de vollegrond 1,4 ha en in de koude kas 0,3 ha. We zijn sinds 2018 ook Demeter gecertificeerd. Maar vanaf 2016 gebruik ik zelfs geen biologische bestrijdingsmiddelen meer, dus doorschakelen was niet erg ingewikkeld. Wel gebruik ik goede compost en wat lavagruis.

Deel deze pagina: mail

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Geef hier jouw advertentie op