Header achtergrond

Biodyneren betekent voeding voor lichaam en geest

Op zaterdag 13 september is er een Biodyner bij Urtica de Vijfsprong in Vorden. Voorafgaand aan het diner geeft boer Guus van Imhoff een uitgebreide rondleiding over de boerderij. Aan tafel voegt de kok daar een verhaal aan toe over de gerechten. Biodyneren is inmiddels een zomerse traditie en vindt plaats op diverse biodynamische boerderijen door heel Nederland. Het is een initiatief van natuurvoedingsdeskundige Ilse van den Bosch. Hoe is ze op het idee gekomen? En wat is haar missie?

In Voeding voor lichaam en geest vertelt BD Grondbeheer het verhaal van Ilse van den Bosch (1968). Zij is auteur en docent biodynamische voeding. Ze volgde de opleiding Natuurvoedingskundige bij Kraaybeekerhof in Driebergen. Haar visie op voeding wil Ilse graag met haar handen concreet maken. Zo kwam ze in 2021 op het idee van Biodyneren: pop-up diners op de plek waar biodynamische voeding wordt geproduceerd: “Onze voeding begint bij de boer, gaat verder bij de kok en komt vervolgens op tafel. Hoe je eet, heeft ook invloed op de kwaliteit van je maaltijd en je spijsvertering. Dat wil ik met Biodyneren laten ervaren.”

De eerste Biodyners organiseerde Ilse op een pluktuin bij haar in de buurt. De vier diners waren gelijk volgeboekt. Dit succes was voor de BD-Vereniging aanleiding om het Biodyneren te omarmen en uit te zetten als landelijke project. Inmiddels vindt het jaarlijks op ruim twintig boerderijen plaats en doen er meerdere koks mee.

Deel deze pagina: mail

Cursus & opleiding

9 oktober - start cursus ‘TAO als brug tussen jou en de plantenwereld’...

Geef hier jouw advertentie op