Header achtergrond

Biodyneren gaat door, ook in zomer en herfst

Biodyneren is een begrip: samen eten aan een lange tafel op een biodynamische boerderij, waarbij ook boer en kok aanschuiven. Dat kan bij de diners van Biodyneren die door heel Nederland worden gehouden op boerderijen die biologisch-dynamisch werken. Het zijn zowel grote bedrijven als kleinschalige initiatieven met en zonder Demeter-certificering, waaronder ook boerderijen in omschakeling. Een enorme variëteit aan boeren-daadkracht geïnspireerd door de biodynamische visie zal in de rondleiding vooraf aan het diner zichtbaar zijn.

In mei zijn de diners van start gegaan bij een inmiddels groot aantal boerderijen. Bijna alle diners waren met zo’n 30 gasten uitverkocht. Vorig jaar zijn er op 16 boerderijen 30 diners gehouden. Veel gasten lieten weten genoten te hebben van het eten, de verhalen en de passie die ze hebben ervaren. Ze hebben de achtergronden en praktijk van biodynamische landbouw beter leren kennen en zijn geïnspireerd door de biodynamische keuken. Want de kok zet met biodynamische inzichten het werk van de boer voort in de keuken. Dat geeft verrassende gerechten vol levenskracht, voedend voor lichaam, ziel en geest.

En nog is het niet gedaan, want er staan nog steeds diners op de agenda voor de resterende zomer en het najaar. Kijk voor alle informatie op de website van de biodynamische vereniging: klik hier.

Deel deze pagina: mail

Geef hier jouw advertentie op