Header achtergrond

Biologische coöperatie Odin doneert € 5.000 aan Stadsboerderij Almere

Stadsboerderij Almere is op dit moment druk bezig om mensen te vinden die financieel bij willen dragen aan de aankoop van nieuwe landbouwgronden voor de biodynamische boerderij. Al het huidige land van de boerderij is namelijk reserveland van de gemeente, dat wordt gehuurd door de boerderij. Doordat Almere groeit, raakt de Stadsboerderij daar grond van kwijt. Rondom de tweede locatie van de Stadsboerderij, boerderij Almere Vliervelden in de duurzame wijk Oosterwold, kunnen de stadsboeren hectares landbouwgrond aankopen. Met de aankoop kan de boerderij ook in de toekomst biodynamische groenten en granen blijven telen. Om de biodiversiteit op de nieuwe akkers te versterken doneert Odin € 5.000 waarmee natuurlijke akkerranden kunnen worden aangelegd.

Biodynamische boerderij en ontmoetingsplaats

"Al bijna 30 jaar is de Stadsboerderij Almere een plaats waar we heerlijke biodynamische producten telen en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten", vertelt Tineke van den Berg, boerin van Stadsboerderij Almere. "Met de wekelijkse Boerenmarkt op de Kemphaan, theater- en muziekvoorstellingen, de zorgwerkplaats, de Odin-boerderijwinkel en het Odin Foodcafé op Vliervelden, de Oogstfeesten, de zelfpluktuin en de kinderdagopvang, is het een plek waar jong en oud hun buitenhart kunnen ophalen. Ons biodynamische landbouwbedrijf is de basis van al die activiteiten. We produceren op akkers in en rond Almere gezonde producten en zorgen daarmee niet alleen voor gezond voedsel, maar ook voor een gezonde bodem en een fraai stadslandschap. Op de nieuwe akkers gaan we dan ook grond vrijmaken om te beplanten met hagen, bomen, bloemen en nestgelegenheid, zodat we ook op de akkers zelf meer bodemleven, insecten en vogels krijgen. Daarvoor kunnen we deze € 5.000 heel goed gebruiken!" 

Odin en Stadsboerderij Almere

"Wij hebben al jaren een fijne band met Stadsboerderij Almere, mede door onze biologische winkel en ons Foodcafé op het erf van hun tweede boerderij Almere Vliervelden" aldus Merle Koomans van den Dries, directeur van Odin. "We nemen producten van de boerderij af en onze bakker bakt brood met onder andere het graan van de Stadsboerderij. Er wonen ook Odin bijen op boerderij Almere Vliervelden en om te kijken hoe de leefomgeving van de bijen is, hebben we vorig jaar vanuit onze Odin imkerij een biodiversiteitsonderzoek op de boerderij laten doen. We werken samen met boeren en onze imker aan de biodiversiteit op allerlei biologische en biodynamische boerderijen. Dus het paste goed bij ons om, op verzoek van Tineke, bij te dragen aan meer natuur op hun nieuwe akkers."

Bijdragen aan boerderij

Merle: "De boerderij zoekt nog steeds donateurs en geldschieters voor de langere termijn, en deelnemers aan hun Landcoöperatie Vliervelden. Zo kan de toekomst van 15 hectare aan biodynamische landbouwgrond én de toekomst van de Stadsboerderij nog beter worden veiliggesteld. Toevallig zijn net de Demeterweken begonnen, waarin de biologische speciaalzaken extra aandacht geven aan biodynamische landbouw. Een mooie gelegenheid om iedereen op te roepen om contact te zoeken met de boerderij en bij te dragen." 

Deel deze pagina: mail

Diversen

Scorlewald, Schoorl: concerten, lezingen, workshops. Naar een...

Diversen

Ademende verven en milieuvriendelijke werkwijze: Ecologisch...

Vacatures

Kindertherapeuticum Zeist zoekt een GZ-psycholoog en/of Orthopedagoog...

Geef hier jouw advertentie op