Header achtergrond

Boki Luske, Louis Bolk Instituut: biodiversiteit en verduurzamen landbouw

Een interview met Boki Luske van het Louis Bolk Instituut in het kader van het natuurprogramma ROEG! dat in september viermaal gewijd is aan natuurvriendelijke landbouw, ook (terug) te kijken bij TV Drenthe.

Boki Luske: ‘Het Louis Bolk Instituut in Bunnik onderzoekt hoe je landbouw kunt verduurzamen en hoe je zoveel mogelijk rekening kunt houden met biodiversiteit. Luske: “We zijn met ruim vijftig onderzoekers en houden ons bezig met verduurzaming van het hele voedselsysteem. Met de productiekant maar ook met voeding en gezondheid, de hele keten dus. Het begon in de jaren zeventig, vanuit de alternatieve hoek, vanuit het idee dat het voedselsysteem anders moet. Wat wij belangrijk vinden is dat de boer ervaringswetenschapper is. In de praktijk komen vaak heel andere vragen naar boven. En boeren hebben vaak allerlei oplossingen waar wetenschappers helemaal niet aan denken. Dus wij proberen de brug tussen wetenschap en praktijk te maken.”’

‘ROEG! neemt je elke zaterdag mee door de natuur van Drenthe. In de uitzending op TV Drenthe, gepresenteerd door Loes van der Laan, word je elke week weer verrast. Geniet van de mooie beelden en kom meer te weten over je eigen tuin, over de natuurgebieden, planten en dieren die Drenthe rijk is. Vanaf 17.11 uur wordt het op TV Drenthe meerdere keren op de avond herhaald. Hier vind je alle uitzendingen terug.

Foto: Louis Bolk Instituut

Deel deze pagina: mail

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Geef hier jouw advertentie op