Header achtergrond

Check hoeveel glyfosaat jouw lijf ingaat

Het landbouwgif glyfosaat zit op heel veel producten die we dagelijks eten. En dat terwijl glyfosaat in verband wordt gebracht met een groeiende groep mensen die Parkinson krijgt. Daarnaast kan het ook andere vormen van hersenbeschadiging veroorzaken, kan je er bepaalde vormen van kanker van krijgen én is het de doodsteek voor onze biodiversiteit.

Nu de Europese Unie dankzij de landbouwlobby dit gif weer dreigt toe te staan voor de Europese markt vinden we het als Robin Food Coalition tijd voor een tegenoffensief. Daarom bieden we je een urinetest aan, zodat je zelf kan zien hoeveel van dit gif je in je lichaam hebt. En vertellen we dat je door biologische producten te kopen dit gif voorgoed uit je leven kan bannen.

Voor slechts € 59 biedt Mijnlabtest de mogelijkheid om een urinetest aan te vragen. Na het bestellen ontvang je een speciaal ontworpen testkit thuis, waarmee je eenvoudig een urinemonster kunt verzamelen en opsturen. Dit monster wordt vervolgens geanalyseerd op de aanwezigheid van glyfosaat. De resultaten van de test worden discreet en veilig per post aan je toegezonden. Mocht je geschrokken zijn van gif in je lichaam? Wij raden aan 2 weken bio te eten en het dan nog eens te proberen!

De eerste geanonimiseerde resultaten zijn binnen. Wat opvalt is dat iedereen glyfosaat in zijn systeem heeft en boven de detectie waarde valt. Ook lijkt het er op dat vrouwen gemiddeld lager scoren dan mannen en ouderen ook minder glyfosaat in hun systeem hebben. Let wel op, er zijn veel variabelen die het glyfosaatgehalte kunnen beïnvloeden. Dit is dus geen wetenschappelijk onderzoek maar slechts een update van de stand van zaken omtrent de Nationale Piskijker. Wij blijven bewust weg van wetenschappelijke uitspraken maar willen met de Nationale Piskijker demonstreren dat glyfosaat overal aanwezig is en in (bijna) iedereen zijn/haar lichaam te vinden is. 

De Robin Food Coalition is in 2023 in het leven geroepen om de omslag naar biologisch als de norm te versnellen. Dit gaan we doen door regelmatig positieve acties te starten waardoor mensen de voordelen van biologisch gaan inzien. Want als consumenten gaan veranderen, gaat de industrie mee. En als de industrie mee gaat, gaat ook de politiek mee. Met jouw donatie help je ons om ons werk te blijven doen. 

Lees hier meer

Deel deze pagina: mail

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Geef hier jouw advertentie op