Header achtergrond

Cursus over de werking van meditatie

Werking van meditatie

Als je uitgaat van de mogelijkheid van het bestaan van iets geestelijks, roept dat de vraag op: wat is dat geestelijke in mijzelf? En wat is het geestelijke van de wereld? Deze vragen openen grootse werelden en vergezichten.

Het geestelijke van jezelf: de drager van je individualiteit, die door meerdere levens een ontwikkeling doormaakt waarbij ook het karma een rol speelt. Het geestelijke van de wereld: scheppende wezens als engelen en aartsengelen. Zij spelen een rol in ons dagelijkse leven die voor het bewustzijn grotendeels verborgen blijven en herkenbaar kunnen worden achter verschijnselen als toeval of dingen die spontaan of vanzelf lijken te gaan.

Deze werkelijkheden zijn versluierd; we worden er als mens voor beschermd dat direct waar te nemen omdat die inzichten bijna niet te verdragen zouden zijn. Het gaan van een meditatieve weg kan je bewustzijn (dus eigenlijk je ziel) hiervoor openen.

Meditatie is een innerlijke bezinning gericht op het ontwikkelen van concrete en gedifferentieerde vermogens het geestelijke waar te nemen en te beleven, met vol bewustzijn. Dat is het karakteristieke van antroposofische meditatie.

De algemene sectie van de Antroposofische Vereniging in Nederland organiseert in samenwerking met het Atelier Antroposofie en Samenleving op 25 mei 2024 een zaterdag waarop we met elkaar oefenend aan de slag gaan. We willen ervaringen uitwisselen, aandacht geven aan de hindernissen die je kunt tegenkomen, en vooral ook elkaar bemoedigen op deze weg.

Thema’s die we op deze dag zullen behandelen zijn onder meer: Hoe maak je innerlijke rust? Hoe implementeer je meditatie in je dagelijkse leven? Hoe onderscheid je de stoffelijke wereld van de geestelijke wereld? Hoe breng je je meditatieve bewustzijn in het leven van alledag?

Klik hier om aan te melden voor deze dag.

Deel deze pagina: mail

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Geef hier jouw advertentie op