Header achtergrond

De Aarde staat centraal in performance Aardedans van DeDae

De Aarde staat centraal in de performance ‘Aardedans’ van het jonge euritmie-ensemble DeDae. ‘Aardedans’ is een artistieke oproep voor een liefdevolle verbinding met de Aarde. We kiezen ervoor niet te gaan protesteren, maar we staan op onze manier op voor de rechten van de Aarde. Daarom danst DeDae voor de Aarde.

Zo schrijft Gia van den Akker in de Krant van de Aarde. En ze legt uit:

Wij zijn een jong internationaal ensemble van vijf jonge euritmiedansers, één percussionist, één acteur en één celliste; we maken ons zorgen over onze toekomst! DeDae bestaat sinds september 2021 en werkt met Gia van den Akker als artistieke leiding. DeDae maakt performances over actuele thema’s voor volwassenen en kinderen, reist langs scholen en zorginstellingen, speelt op boerderijen en andere locaties. De leden van DeDae zijn intens verbonden met de Aarde, Juliette Reijnen woont op voormalig BD bedrijf de Klaverhof, Marie Pierre Murigneux is opgegegroeid op de boerderij in Frankrijk, Gia heeft 14 jaar op een wijnboerderij geleefd. Ook Susanne Visbeen, Tanja Rudenko (Estland) en Marthy Hecker houden intens van de Aarde en de natuur überhaupt.

De weg naar ‘Aardedans’

Tijdens het creatieproces van ‘Aardedans’ bezocht DeDae verschillende boerderijen en sprak met boeren, zoals René Groenen op de Beersche Hoeve en Frans van Laer op Boerderij Moervliet. We lieten ons inspireren door hun ervaringen over gezondmakende landbouw. Jan Diek van Mansvelt, wetenschapper en biosoof, nam ons mee in de wonderlijke wereld van onze bodem. DeDae ging twee dagen in residentie bij de zorginstelling Bronlaak, waar de bewoners werken op een boerderij onder leiding van Erwin Jansen. Het fundament voor ‘Aardedans’ is sterk gebaseerd op onze eigen ervaringen en die we bij deze verschillende biodynamische bedrijven hebben opgedaan.

Voorstellingen van Aardedans zullen vanaf mei weer in Nederland te zien zijn.

Lees verder bij de Krant van de Aarde.

Deel deze pagina: mail

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Geef hier jouw advertentie op