Header achtergrond

Donald Duck heeft nieuwe buren dankzij vrijeschoolleerling

Eva Hulsman

Nieuws uit Duckstad: Donald Duck krijgt nieuwe buren! En die zijn bedacht en gemaakt door de negenjarige Eva Hulsman uit Maastricht, leerling van vrijeschool Talander in Sittard-Geleen.

Dat zit zo: de strip Donald Duck is negentig jaar geworden en het weekblad schreef een prijsvraag uit om nieuwe stripfiguren te bedenken voor de strip Donald Duck. Er waren meer dan 7500 inzendingen. Hier werden door het blad vijf kanshebbers uitgekozen, waarop vervolgens online gestemd kon worden. Er werden meer dan 16.000 stemmen uitgebracht.

De meeste stemmen waren voor de creatie van Eva, die de jongste van de vijf inzenders is. Maar dat wist nog niemand, toen ze alle vijf op woensdag 25 september werden uitgenodigd om naar het Rijksmuseum in Amsterdam te komen. Daar zou de winnaar worden bekendgemaakt. Het Jeugdjournaal maakte er een reportage van. De NOS en andere media schreven er nieuwsberichten over (zoals hier Nu.nl met weer nieuwe feiten).

Op Facebook schreef haar vrijeschool:

Ja! ‘onze’ Eva heeft gewonnen met haar ontwerp voor de nieuwe buren van #donaldduck in het #donaldduckweekblad. We zijn ontzettend trots op haar en hopen dat de lezers veel plezier mogen beleven aan de avonturen van Eva Hamerslag en haar zoon Lex .

In juli berichtte L1Nieuws uit Limburg al over de inzending van Eva Hulsman, inclusief een gefilmd interview met haar. Op 25 september deed RTV Maastricht uit de doeken hoe een en ander in zijn werk was gegaan in Maastrichtse Eva (9) ontwierp winnende Donald Duck-figuur. 

Ook de Duckipedia heeft alle informatie over de nieuwe buren op een rijtje.

 

Deel deze pagina: mail

Vacatures

Kindertherapeuticum Zeist zoekt een GZ-psycholoog en/of Orthopedagoog...

Diversen

Ademende verven en milieuvriendelijke werkwijze: Ecologisch...

Diversen

Scorlewald, Schoorl: concerten, lezingen, workshops. Naar een...

Geef hier jouw advertentie op