Header achtergrond

Ekoland Innovatieprijs 2024 voor biodynamisch melkveehouder

Biodynamisch melkveehouder Gerard Keurentjes en zijn vrouw Tiertsje Pietersma hebben met hun biodynamische melkveehouderij en natuurgerichte werkwijze de Ekoland Innovatieprijs 2024 gewonnen.

De jury van de Ekoland Innovatieprijs 2024 geeft melkveehouders Gerard Keurentjes en Tiertsje Pietersma van Maatschap Keurentjes-Pietersma de eerste prijs. Zij werken biodynamisch in samenhang met de natuur. Met een keur aan innovaties, zoals een voorjaarsafkalvende veestapel, eiwitarm voeren voor rijpende mest, vooral grasgevoerd met stripgrazen voor gezonde koeien. Ze werken al jarenlang met fytotherapie en kruiden en zijn mede daardoor antibioticavrij. De introductie van agroforestry, voederhagen en plas-dras maken het echt een bedrijf in balans. De natuurgerichte werkwijze bespaart flink op het energieverbruik. Met vrouwelijke kalveren bij de koe levert Maatschap Keurentjes-Pietersma met Kalverliefde-melk ook voor een specifieke nichemarkt. Gerard Keurentjes inspireert andere veehouders en werkt succesvol samen met natuurorganisaties. Biologische melkveehouderij Keurentjes voerde een hele reeks van innovaties door: een voorbeeld voor agrarische ondernemers in Nederland.

Het winnen van de prijs geeft Gerard waardering voor zijn werk: "Het is een waardering voor wat er de afgelopen jaren op ons bedrijf is gebeurd. Wij hebben veel geleerd van anderen en het is fijn dit te kunnen vertalen op ons bedrijf. Het is geweldig om kalfjes bij de koe te zien, en ik kan nu anderen tips geven. Wij werken met een voorjaarsafkalvende veestapel. Dat betekent dat wij in droogstand niet kunnen leveren. De zuivelsector vindt dit uitdagend, maar het is wel de kant die we op moeten."

Deel deze pagina: mail

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Geef hier jouw advertentie op