Header achtergrond

Emma werkt bij de Joriskring en is een held

Lievegoed is een zorgorganisatie met een rijke antroposofische traditie, zo vermeldt men zelf op de website Werken bij Lievegoed. (klik hier). Om te vervolgen met: Antropowattes? Nou, het betekent vooral dat we een menselijke club zijn die gelooft in de kracht van positieve gezondheid, de natuur, een gezonde leefstijl en zingeving. Met extra aandacht voor creativiteit, kunst en cultuur. En daar is helemaal niks vaags of ‘wolligs’ aan. Integendeel, het zijn juist mooie waarden die bijna iedereen aanspreken en ons richting geven bij het zorgen voor een fijne en positieve sfeer. Binnen onze ‘caring community’ telt iedereen mee en is iedereen gelijk.

Op deze website is er ook een afdeling met Onze helden. Die helden zijn in dit geval de medewerkers op de diverse locaties. Die worden een voor een geportretteerd en het zijn er inmiddels behoorlijk veel. De meest recente is Emma en haar verhaal heeft als titel: “Ik noem mezelf geen antroposoof, maar ik voel me hier wel heel erg thuis.”. Hoe is het om te werken bij Lievegoed? Emma (26) werkt als persoonlijk begeleider op locatie Lievegoed de Joriskring. Ze werkt daar met de doelgroep Kind & Jeugd. Zij vertelt het volgende:

Als persoonlijk begeleider werk ik samen met de gedragsdeskundigen in alles rondom de kinderen op groep Rafaël. Op de groep komen kinderen in de leeftijd tussen de vijf en vijftien, veel van hen zitten in het autismespectrum, hebben een ontwikkelingsachterstand of een prikkelverwerkingsstoornis. Naast dat ik de kinderen begeleid, ben ik betrokken bij alle zorgplanbesprekingen. Maar ook bij de evaluatiegesprekken met ouders, gedragsdeskundigen en de teamleider.

Vijf jaar geleden ging ik stagelopen bij Lievegoed. Inhoudelijk had ik met deze tak van zorg nog geen kennis gemaakt. Uiteindelijk ben ik blijven hangen omdat ik het werk zo ontzettend uitdagend vind. Elk kind is anders. Er valt altijd wel iets te bereiken. Ik ben erg zorgzaam ingesteld, dit werk sluit dus goed aan bij mijn persoonlijkheid. Ik werk op de structuurgroep. Dat is een kleine groep met kinderen met specifieke gedragsproblemen. We geven hier onderwijs op een andere manier dan op reguliere scholen. En zorgen we, zoals de naam zegt, voor veel structuur.

Lees het hele verhaal van Emma.

Deel deze pagina: mail

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Geef hier jouw advertentie op