Header achtergrond

Euritmiegezelschap DeDae bij Omroep Flevoland

Artistiek leider Gia van den Akker en euritmiegezelschap DeDae waren op donderdag 1 juni te gast bij Omroep Flevoland. Dit gebeurde ter ere van de workshop en het eropvolgende optreden Aardedans. De aarde is een JIJ op zaterdag 3 juni bij de Stadsboerderij Almere. In juni en in september voert een tournee van DeDae met dit programma langs veel plaatsen in Nederland. 

Onder de titel De aarde is een iemand legde Gia van den Akker in het programma van Omroep Flevoland uit wat de gedachte achter Aardedans is. Maar ook waar de naam van het Dutch Eurythmy Dance Ensemble DeDae vandaan komt. Er bleek in Brabant al veertig jaar een dansschool met de naam DéDé te bestaan, zodat de eigen naam anders moest luiden, en dat werd daarom DeDae.

In het een kwartier durende item wordt niet alleen verteld, maar tonen de vijf dansers en de twee musici van DeDae in de laatste zeven minuten ook drie fragmenten uit hun programma. De twee presentatoren van Omroep Flevoland zijn verrast hoe leuk en positief hun optreden overkomt.

Het begint met een soort rituele dans met slagwerk, vervolgens is er bewerkte muziek van Agnes Obel voor cello en slagwerk, een gedeelte van de song Trees van Nynke Lagerman van haar album Plants en ter afsluiting een rap over Mien de Koe.

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Geef hier jouw advertentie op