Header achtergrond

Feest ter ere van honderd jaar vrijeschoolonderwijs

Allerwegen worden in 2019 festiviteiten gehouden ter ere van honderd jaar vrijeschoolonderwijs.

In Nederland organiseerde de Vereniging van vrijescholen op vrijdag 20 september een groots Waldorf100 feest in Utrecht. (Waldorf is de internationale naam voor vrijeschool.)

‘Een programma voor liefst 3.000 festivalbezoekers, bestaande uit schoolteams van vrijescholen en vrienden, partners en professionals uit de vrijeschoolbeweging en de onderwijssector. Een programma met onder meer conferentiezalen, een theater, een festivalpodium, een Waldorf100 markt en een Ambachtenstraat. Allen verbonden in het thema van dit festival “een traditie van vernieuwing”.

Binnenkort verschijnt op de website www.waldorf-100.nl een uitgebreide terugblik op deze mooie dag!’

De Vereniging voor Vrije Opvoedkunst (VOK) organiseert zondag 29 september op de Stichtse Vrije School in Zeist een Landelijke Themadag voor ouders, leraren en andere belangstellenden. Thema: ‘Blijven Vrijescholen “vrij” in de volgende 100 jaar?’

Eerder was er al in Duitsland een groot feest. ‘In Berlijn is op donderdag 19 september 2019 het 100-jarig jubileum van de vrijeschool groots geopend met een magistrale performance onder de titel: “See the world”. In de middag en avond volgden de programma’s “Love the World” en “Change the World”. Leerlingen van vrijescholen uit Berlijn-Brandenburg, Flensburg en Stuttgart namen de circa 2.000 bezoekers mee op een reis door de tijd, langs culturen in de wereld.’

Het feest werd live gestreamd op de speciale jubileumwebsite, en ook op Youtube en Facebook. Op de website van de Vereniging van vrijescholen zijn diverse filmpjes hiervan terug te zien.

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op