Header achtergrond

Femke de Wolff van Uitgeverij Christofoor draagt stokje over

Uitgeverij Christofoor

Directeur-uitgever van uitgeverij Christofoor Femke de Wolff vertrekt na 18 jaar. Zij wordt opgevolgd door Corneel de Wilde.

Na 18 jaar van intensieve en bevlogen inzet heeft Femke de Wolff (1982) op 1 juli afscheid genomen van uitgeverij Christofoor. Onder leiding van Femke is Christofoor van niche-uitgeverij uitgegroeid tot een serieuze speler in het Nederlandse boekenlandschap. Femke wordt opgevolgd door Corneel de Wilde (1983). Corneel werkt ruim 4 jaar bij Christofoor en was verantwoordelijk voor marketing en bedrijfsontwikkeling.

Uitgeverij Christofoor, opgericht in 1975, is gespecialiseerd in onder andere kinder- en jeugdboeken, prentenboeken en boeken over opvoeding en zingevingsvraagstukken en je relatie met de natuur. Onder leiding van Femke de Wolff verscheen onder andere de succesvolle reeks muziekboeken voor kinderen ‘Verhalenorkest’. Dit najaar verschijnt ‘Peter en de Wolf’ in deze reeks.

Femke de Wolff over haar tijd bij Christofoor: “Het was een voorrecht om een rol te spelen in de ontwikkeling van de uitgeverij. In 2006, vlak voor de economische crisis ben ik met jeugdig enthousiasme begonnen. De jaren daarna kwam onze zelfstandige uitgeverij voor behoorlijke uitdagingen te staan. Ik ben er ontzettend trots op dat er nu, zoveel jaar later, een gezonde uitgeverij staat die toegerust is op de toekomst.

Het is nu tijd voor mij om een nieuwe stap in mijn carrière te zetten. Al is het met pijn in mijn hart, ik ga het boekenvak verlaten om het komende jaar de collegebanken weer in te gaan om mij om te scholen tot docent kunstgeschiedenis. Ik wil vooral mijn dank uitspreken aan het fantastische team van Christofoor, onze auteurs, alle collega's uit het vak en natuurlijk onze trouwe lezers. Samen hebben we prachtige boeken uitgebracht die harten hebben geraakt en geesten hebben verrijkt.”

Met groot vertrouwen geeft Femke de fakkel door aan Corneel de Wilde en Daan de Launay. Corneel brengt een frisse, innovatieve blik mee. Hij heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend bij de uitgeverij, en deelt de liefde voor hoogwaardige en betekenisvolle uitgaven. De afgelopen tijd werkte hij nauw met Femke samen. Daan de Launay werkt meer dan een jaar bij Christofoor en zal als acquirerend redacteur de verbinding met auteurs en de lezers verstevigen.

Corneel de Wilde kijkt uit naar zijn nieuwe rol: "Het is een eer om Femke op te volgen en voort te kunnen bouwen op het stevige fundament dat Femke heeft gelegd. De sterke groei die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt laat zien dat Christofoor iets speciaals te brengen heeft in boekenland. Met vertrouwen in de unieke kracht van onze uitgeverij gaan we de toekomst te gemoed!”

Femke: 'Ik ben ervan overtuigd dat Christofoor met Corneel aan het roer een mooie en succesvolle toekomst tegemoet gaat. Zijn aanstelling markeert een nieuw en opwindend hoofdstuk voor onze uitgeverij.'

Deel deze pagina: mail

Diversen

Scorlewald, Schoorl: concerten, lezingen, workshops. Naar een...

Geef hier jouw advertentie op