Header achtergrond

Gouden Griffel voor vrijeschooljuf Annejan Mieras en Het kleine heelal

De Kinderboekenweek is gestart op woensdag 2 oktober 2024 en duurt tot en met 13 oktober. Daaraan voorafgaand wordt traditiegetrouw bekend gemaakt wie de beste en mooiste kinderboeken hebben gemaakt. De winnaar dit jaar van de Gouden Griffel voor het beste kinderboek gaat naar Annejan Mieras voor haar boek Het kleine heelal. 

In juni won ze al de Zilveren Griffel voor dit boek. Die wordt dan aan twaalf schrijvers uitgereikt. Het is afwachten tot eind september en de Kinderboekenweek in oktober wie uiteindelijk de Gouden Griffel wint.

Op de website Open Rotterdam stond destijds te lezen:

‘Basisschoolleerkracht Annejan Mieras, van de Vrijeschool Rotterdam-West, heeft deze week een Zilveren Griffel gewonnen. Dit is een van de bekendste Nederlandse juryprijzen voor kinderboeken. “Deze prijs mogen ontvangen vind ik een hele eer.”

Annejan Mieras is schrijfster, en docent van groep 5. “Die combinatie vind ik heel prettig.” Met haar derde jeugdboek Het kleine heelal won Mieras woensdag 19 juni een Zilveren Griffel. Haar collega’s van Vrijeschool Rotterdam-West zijn ontzettend trots, en haar leerlingen lezen dolgraag het boek van hun eigen juf.’

Ze was als winnaar van de Gouden Griffel overal in het nieuws, van het NOS en het Jeugdjournaal, tot in alle kranten (zoals hier de Volkskrant) en op alle websites. De Volkskrant schrijft bijvoorbeeld:

‘Mieras (1965) studeerde bouwkunde aan de TU Delft. Ruim tien jaar geleden verruilde ze haar baan als architect met een nieuwe loopbaan als leerkracht op een basisschool. En kort daarna ook als schrijver. Mieras versloeg niet de minsten: onder anderen veelbekroonde auteurs als Edward van de Vendel en Anne Woltz en ook favoriet Tjibbe Veldkamp, die met De jongen die van de wereld hield eerder dit jaar al de Woutertje Pieterseprijs won, hebben het nakijken.’

Deel deze pagina: mail

Vacatures

Kindertherapeuticum Zeist zoekt een GZ-psycholoog en/of Orthopedagoog...

Diversen

Scorlewald, Schoorl: concerten, lezingen, workshops. Naar een...

Diversen

Ademende verven en milieuvriendelijke werkwijze: Ecologisch...

Geef hier jouw advertentie op