Header achtergrond

Tijdelijke verhuizing van de werkplaats muziekinstrumentenbouw

Choroi muziekinstrumenten

Een bericht van de Choroi Muziekinstrumentenbouwers op Scorlewald in Schoorl (N-H). Er is een grote verhuizing gaande, van Schoorl naar Tuitjenhorn, voor een tijdelijk verblijf aldaar. Zij schrijven op Facebook en Instagram:

Na wekenlang inpakken kwamen op 13 mei de verhuizers. Vrachtwagen na vrachtwagen werd volgeladen. Alle volgepakte kratten en dozen werden naar Tuitjenhorn gebracht. Ook de zware werkbanken, diverse pallets met hout en een groot deel van onze machines. Het was veel, heel veel ....

Vervolgens moesten al die in het Jacobshuis opeengepakte spullen daar een plekje krijgen. Na weken uitpakken, schuiven en sjouwen begint het nu eindelijk weer een beetje op een werkplaats te lijken. De machineruimte en de lakruimte zijn nog een work-in-progress. Maar het vele gereedschap hangt weer keurig aan de wanden en aan de werkbanken kan gewerkt worden.

Tijdens deze verhuisperiode was een flink aantal collega’s tijdelijk werkzaam op andere werkplaatsen. Langs deze weg willen de diverse begeleiders hartelijk danken voor deze hulp! Het gaf ons de nodige lucht en ruimte om met een aangepaste bezetting zo snel mogelijk orde op zaken te kunnen stellen.

Inmiddels gaan veel van onze vaste collega’s weer mee naar Midgard in Tuitjenhorn. Elke morgen vertrekken we om kwart voor negen met twee busjes vanaf de taxi-standplaats op Scorlewald. Sommigen komen zelf naar Tuitjenhorn met de fiets. Aan het einde van de dag rijden we iedereen weer met de busjes terug naar Schoorl.

We zijn heel hartelijk ontvangen op Midgard. Naast ons bevindt zich nog een bakkerij in het Jacobshuis. De lekkerste koekjes-geuren komen er uit de gemeenschappelijke hal. Elke dag kunnen we om 12 uur een etenskar met een heerlijke warme lunch ophalen uit de keuken daar. Een aantal collega’s-van-buiten neemt zelf een lunchpakketje mee van huis.

De verbouwing van Glorjet zal naar verluidt zo’n 8 maanden in beslag gaan nemen. Dus begin volgend jaar zal deze hele ‘operatie’ weer in tegengestelde richting gaan plaatsvinden ....

Deel deze pagina: mail

Diversen

Scorlewald, Schoorl: concerten, lezingen, workshops. Naar een...

Diversen

Ademende verven en milieuvriendelijke werkwijze: Ecologisch...

Vacatures

Kindertherapeuticum Zeist zoekt een GZ-psycholoog en/of Orthopedagoog...

Geef hier jouw advertentie op