Header achtergrond

Het biologisch-dynamische wonder in Egypte dat Sekem heet

Over het wonder van Sekem schrijft BD-Totaal op zijn website, vanwege het feit dat dit bedrijf vijf varianten Demeter SEKEM thee aan het assortiment heeft toegevoegd. Deze biologisch-dynamische thee komt uit Egypte.

Het SEKEM initiatief werd in 1977 gestart door Dr. Ibrahim Abouleish (1937-2017). Zijn zoon Helmy Abouleish (1961) is de huidige algemeen directeur en is vanaf zijn jeugd betrokken bij de organisatie. SEKEM bestaat nu ruim 40 jaar en voor de komende 40 jaar hebben zij hun visie, missie en doelen ook al vastgelegd. De visie, missie en doelen omvatten vier pijlers, ecologisch, economisch, sociaal en cultureel. 

Hieronder vallen bijvoorbeeld, het tot stand hebben gebracht van biologisch-dynamisch landbouw, individuele ontwikkeling, holistische medische zorg, menswaardige werkplekken, bedrijfsmodellen in lijn met ecologische en ethisch principes, innovatie in duurzame ontwikkeling door onderzoek, pleiten voor een holistische benadering voor duurzame ontwikkeling lokaal en wereldwijd. 

SEKEM is de overkoepelende naam van een groot aantal initiatieven in de Egyptische woestijn waaronder biologisch-dynamische landbouw (gemengd bedrijf), productie van kruidenthee en farmaceutische producten maar ook een uitgebreide kleding- en textiel lijn van biologisch-dynamisch katoen dat door SEKEM zelf geteeld wordt.

Binnen SEKEM vinden 2000 mensen een arbeidsplaats en zijn meer dan 20.000 mensen economisch verbonden met de SEKEM organisatie. Het landbouw areaal bedraagt meer dan 2.500 hectare verspreid over meerdere plaatsen in de Egyptische woestijn. Het transformeren van grote gebieden woestijnzand in vruchtbare landbouwgrond met behulp van de biologisch-dynamische landbouwmethode waarin vruchtbare compost een hoofdrol vervult, wordt ook wel het wonder van SEKEM genoemd. 

 

Deel deze pagina: mail

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op