Header achtergrond

In gesprek over antroposofie

Ben jij antroposoof? Ben jij lid van de antroposofische vereniging? Nee, natuurlijk niet! Ik ben echt geen soof en al helemaal geen diehard versie. Zo begint Eveline Clignett, bekend van Waldorf Inspiration, Waldorf Fair en Waldorf Academie, haar blog op haar website Everyday Mommyday. Om te vervolgen:

Herkenbare antwoorden? Gek is dat toch, lid van het Wereld Natuurfons durven we te zijn omdat we het doel daarvan belangrijk vinden voor de wereld. Maar lid van de Antroposofische Vereniging? Ho maar, dat gaat te ver. Dan moet ik kleur bekennen ofzo en dat voelt niet goed. Toch?

In de jaren dat ik mijn huidige werk doe, kwam ik veel varianten van bovenstaande tegen. Mensen die bang zijn voor een dogmatisch keurslijf, mensen die zich niet vast willen leggen. Ik kwam grote bedrijven tegen die opgericht zijn vanuit antroposofische visie, maar nu liever niet meer willen worden gezien als dusdanig. Liever holistisch, dan antroposofisch omdat het anders zo'n stempel krijgt. Een negatief stempel betekent dat, als ik het goed begrijp. Hoe kan het toch dat de behoefte aan antroposofisch geïnspireerd leven (school, persoonlijke ontwikkeling, voeding) zo gigantisch in de lift zit, maar dat het antroposofisch zijn of lid worden van zo'n vereniging voor velen niet goed voelt?

6 jaar lang bestaat dit blog al en 6 jaar lang zet ik mij in om op een zo prettig mogelijke manier te vertellen over de vrijschool en mijn ouderschap geïnspireerd door de antroposofie. Mijn blog groeide en groeide, ik ontdekte, ontwikkelde me en groeide. Nog steeds weet ik niet waar ik precies naar op weg ben met dit gecreëerde werk, maar elke dag komen vragen binnen en die vragen zijn als een soort leidraad voor mij. Vragen van mensen met persoonlijke kwesties. Maar ook steeds meer scholen, instituten en bedrijven vragen mijn hulp om te helpen uitleg te geven over wat we nou eigenlijk allemaal doen en willen in die antroposofische beweging en op welke manier we dat 'doen en willen' het beste de wereld in kunnen dragen. Prachtige vragen. Actuele vragen. Vragen voor de toekomst. Vragen waar ik warm van word en die ik meteen daadkrachtig wil omzetten in initiatieven.

Daarom willen we je graag uitnodigen voor een ontmoetingsdag, waar we in een open en ontspannen sfeer op zoek willen gaan naar verdieping en verbinding. Graag willen we met jou in gesprek komen over de toekomst van antroposofie en jouw rol en die van de antroposofische vereniging hierin. We zien voor ons dat er een rijke uitwisseling ontstaat tussen leden die langer lid zijn, bestuursleden, nieuwe leden, mensen die werken in de verschillende werkvelden en mensen die niet lid zijn van de vereniging en zich wel degelijk verbonden voelen met de antroposofie.

Datum: 10 maart 2024
Tijd: 13:30 tot 17:00 uur 13:00 uur inloop met koffie/thee/wat lekkers
Locatie: Vrije Hogeschool Zeist,  2e Dorpsstraat 56, Zeist
Kosten: Vrijwillige bijdrage, richtbedrag € 15 voor de onkosten.
Aanmelden via: Ontmoeting en in gesprek over antroposofie

Deel deze pagina: mail

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Geef hier jouw advertentie op