Header achtergrond

Instelling Bronlaak drie kwart eeuw oud

Ook Bronlaak in Oploo viert een jubileum: de instelling bestaat vijfenzeventig jaar.

‘Bronlaak werd 75 jaar geleden opengesteld voor mensen met een verstandelijke beperking. Bewoners Jeroen Arts en Tom Brouwer vertellen hoe het eraan toegaat. “Je mag zijn wie je bent.”’

De Gelderlander pakt uit met een interview over twee pagina’s. Kijk hier.

Tom Brouwer en Jeroen Arts, twee bewoners van woon- en werkgemeenschap Bronlaak, vertellen openhartig over hun leven, hun werk, vrije tijd en de antroposofie.

Op 6 en 7 oktober viert de instelling het jubileum met het symposium ‘Leven met zin (tuigen)’.

‘Op 23 oktober 1948 werd Bronlaak ‘geboren’. Dit 75-jarige verjaardagsfeest willen we niet alleen vieren met onze bewoners en medewerkers, maar ook door kennis te delen met mensen om ons heen. Op 6 en 7 oktober organiseren we daarom een symposium over “leven met zin (tuigen)”.

We lichten vast een tipje van de sluier op over het programma. Vrijdag 6 oktober gaat het over bouwen aan een helende omgeving en menswaardig huisvesten met zintuigen als maatstaf. Op zaterdag 7 oktober gaat het over beïnvloeding tussen mens en landschap en positieve gezondheid.

De sprekers zijn: Iris Bakker, Joke Bloksma, Joost Heerschop en Wim Lips en Johanna Huiberts-van den Berg. We stellen ze later verder aan u voor.’

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Geef hier jouw advertentie op