Header achtergrond

Interimbestuurder bij Lievegoed

Jarenlange Lievegoedbestuurder Hilde Hooijman maakte in januari 2024 een overstap naar Prisma. Vanaf 18 januari 2024 vervult Willem den Hartog de functie van interimbestuurder van Lievegoed.

Willem den Hartog is een zeer ervaren bestuurder. Hij was tot december voorzitter Raad van Bestuur van Aveleijn. Daar werkte hij tien jaar. Daarvoor had hij verschillende andere bestuurlijke functies binnen de (gehandicapten)zorg.

Hilde Hooijman nam op 18 januari 2024 afscheid van Lievegoed en Willem den Hartog zal de functie van interimbestuurder vervullen totdat een nieuwe bestuurder is benoemd. De wervingsprocedure is inmiddels gestart.

Voorzitter van de Raad van Toezicht Guus van Weelden is verheugd met de komst van Willem: “Het is ontzettend fijn dat we zo snel een deskundige interim opvolger hebben kunnen vinden. Zijn ruime bestuurlijke ervaring in de gehandicaptenzorg en verbindende persoonlijkheid maken Willem een waardevolle toevoeging voor Lievegoed.”

De hoofdvestiging van Lievegoed bevindt zich in Bilthoven. Er zijn 20 locaties in de Randstad en in Zuid- en Midden-Nederland. De 650 medewerkers bieden samen met 70 vrijwilligers zorg aan circa 1.000 cliënten.

Lievegoed is volgens eigen zeggen een eigentijdse, herkenbare en succesvolle zorgorganisatie met een rijke antroposofische traditie. Een organisatie met een menselijke maat die gelooft in de kracht van positieve gezondheid, de natuur, een gezonde leefstijl en zingeving. Met extra aandacht voor creativiteit, kunst en cultuur.

Deze waarden spreken alle betrokkenen bij Lievegoed aan en dragen bij aan een fijne en positieve sfeer. Lievegoed toont lef en een diep doorvoelde compassie met haar cliënten en hun verwanten. Het ontwikkelen en versterken van eigen kracht en gezondheid door gerichte behandeling en begeleiding, met liefde en lef.

Vraag & aanbod

Aktieve vakanties
10e Eigentijds Kinderfestival. Van 18 t/m 22 augustus op de prachtige terreinen van Ecolonie in Frankrijk. Waar kinderen van 5 t/m 15 jaar vier dagen lang onvergetelijke ervaringen opdoen. Reserveer op tijd: www.eigentijdskinderfestival.nl
Cursus & opleiding
Cursus Autobiografisch Schrijven start 24 mei. Al schrijvend maak je nader kennis met je eigen leven. Je krijgt verschillende, met elkaar samenhangende, schrijfopdrachten. Je schrijft ter plekke en er zijn voorleesrondes. Meer informatie: biografiek.nl/cursus/autobiografisch-schrijven-2024
Cursus & opleiding
Zit er een leraar in jou? Ontdek het tijdens de Open Dag vrijeschool Pabo op vrijdag 5 april. www.hsleiden.nl/vrijeschool-pabo
Geef hier jouw Vraag & aanbod op