Header achtergrond

Iona Stichting: hoe werkt geld op een gezonde manier?

Iona Stichting

Wat is gezond geld? Hoe werkt geld op een gezonde manier? Dat zijn voorbeelden van vragen waar we dagelijks mee bezig mogen zijn. Als geld stil komt te liggen dan kan het ziekmakend gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan het geld dat in vastgoed vastzit en de prijzen op de huizenmarkt opdrijft, of geld dat vastzit in aandelen die de natuur schade berokkenen. Hoe breng je dit geld weer in een gezondmakende beweging? Dit zijn vragen die de Iona Stichting bezighouden.

De Iona Stichting acteert op het snijvlak van waardecreatie en maatschappijvernieuwing. Zij kiest hierbij een unieke en integrale benaderingswijze van mens en wereld:
Dit proberen wij zelf onder meer door het omzetten van onze aandelen in sociale leningen. Meer informatie kunt u vinden in ons zojuist verschenen jaarverslag over 2023. Naast onze eigen initiatieven leest u over projecten die we steunden, het bestuursverslag en de jaarrekening. Ook delen we ervaringen van de reis die bestuur en team maakten vorig jaar mei naar het eiland Iona.

Citaat van collega Roos Naves: Als intenties van de schenker en intenties van de initiatiefnemer overeenkomen, werkt geld gezondmakend. Zo mocht de Iona Stichting in 2023 een schenkster met grote liefde voor ambachten aan Crafts Council koppelen. En ontstaat er mede dankzij het derdenfonds bij de Iona Stichting op het Land van Aine uit een oude aardappelzetmeelfabriek een nieuw ecodorp. Twee voorbeelden van hoe geld een gezonde werking kan hebben. Is het niet prachtig dat geld zo kan werken?

Nog een voorbeeld (op de foto): Brain Boost Programma 2.0 zet in op drie punten: herkenning, onderlinge sociale steun en het vergroten van kennis en handelingsopties rondom mentale gezondheid vanuit een holistische benadering.
Op woensdag 4 september vindt onze jaarbijeenkomst plaats, deze keer in de Metaal Kathedraal Utrecht. U bent uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn; meer informatie en aanmelding via deze link..

We willen u danken voor uw inzet, bijdrage of initiatief in het afgelopen jaar. In ieder gebaar waarbij de intenties van de schenker en de intenties van de initiatiefnemer samenkomen, werkt het geld gezondmakend. Op deze manier werken we samen aan een menselijke samenleving op een gezonde planeet, waarin geld vruchtbaar werkt. Wilt u meewerken aan onze activiteiten? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. U bent tevens van harte welkom bij de Ontmoet Iona bijeenkomsten, elke laatste donderdag van de maand. Meer informatie vindt u op onze website.

In de hoop dat dit jaarverslag veel gezonde gebaren mag verspreiden,
Robert Viëtor, mede namens de Raad van Toezicht en medewerkers

Deel deze pagina: mail

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op