Header achtergrond

Korte ketens voeden de burgers (op)

Stichting Demeter schrijft over het themanummer Korte Ketens van het ledenblad van de BD-Vereniging, Dynamisch Perspectief:

Thema-redacteur Bert van Ruitenbeek, directeur van Stichting Demeter, leidt de lezer langs bijzondere initiatieven van boeren en consumenten.

Zo heeft biodynamisch melkveehouder Bram Borst een 24/7 afhaalhuisje voor zijn loeigoeiezuivel op het erf staan waar de boerenzuivel niet aan te slepen valt.

Douwe Korting, initiatiefnemer van Herenboeren, vertelt hoe burgers een voedseltransitie kunnen versnellen.

Ook komen er consumenten aan het woord die vertellen over het plezier dat zij beleven aan boodschappen doen bij de boer.

Met Jelleke de Nooy, specialist in agro-ecologie, en Volkert Engelsman, directeur Eosta, zoomen we uit en komen we erachter dat sperziebonen uit Egypte soms nodig zijn om de lokale markt voor biodynamische voeding op gang te brengen.

Kortom, een inspirerend nummer dat een kijkje geeft in de nabije toekomst van een duurzaam voedselsysteem.

Het magazine kunt u hier downloaden.

Vraag & aanbod

Diversen
Jaarthema 2024: Het grote ademritme van de maan in ruim 18 jaar De maan verschijnt elke maan anders. Haar karakteristieke eigenschappen in winter, lente, zomer en herfst worden van 2015 tot 2024 steeds opvallender. www.liesbethbisterbosch.org/
Diversen
Ademende verven en milieuvriendelijke werkwijze: Ecologisch schildersbedrijf Rob van Ede. www.schildersbedrijfrobvanede.nl/
Cursus & opleiding
Za 27 januari. Grote Open Dag Warmonderhof. 10.00 - 14.00 uur. Kom alles te weten over de opleidingen. Met rondleidingen, informatiesessies en meer. Info + aanmelden: aereswarmonderhof.nl/contact/aanmelden-open-dagen
Geef hier jouw Vraag & aanbod op