Header achtergrond

Kunstzinnige therapie verandert van naam

Per 1 juli 2021 is de Nederlandse Vereniging voor Kunstzinnige Therapieën op antroposofische grondslag verder gegaan onder een nieuwe naam: Nederlandse Vereniging Vaktherapie – Antroposofisch Geïnspireerd (NVV-AG). Een nieuwe naam, maar met dezelfde inhoud en kwaliteit. De beroepsvereniging en het beroepsveld sluiten hiermee aan bij de algemeen in Nederland geldende terminologie voor therapie op het gebied van drama, muziek, beeldend vormen of dans en beweging.

Ieder mens is creatief en kan dit vermogen inzetten voor meer balans en vitaliteit. Antroposofisch geïnspireerde Vaktherapie (voorheen kunstzinnige therapie genoemd) is een ervaringsgerichte behandelmethode die het creatieve vermogen van een mens bewust inzet ter ondersteuning van de eigen ontwikkeling. De antroposofische inspiratie betekent dat uitgegaan wordt van de filosofie dat lichaam, ziel en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Binnen de antroposofisch geïnspireerde Vaktherapie (Vaktherapie-AG) wordt in actieve sessies gewerkt vanuit verschillende kunstvormen: de beeldende kunst, muziek of spraak & drama.

Vaktherapie-AG is een breed inzetbare behandelmethode voor volwassenen en kinderen, met lichamelijke en/of psychische klachten. Bijvoorbeeld bij herstel van ziekten als kanker, bij levensvragen, trauma- en rouwverwerking, burn-out, depressiviteit en gedragsmoeilijkheden.

Bij de vereniging zijn Vaktherapeuten-AG aangesloten die beschikken over een gedegen professionele kennis van de reguliere gezondheidszorg. Zij hebben zich daarbij aanvullend geschoold in integratieve kennis en werkwijzen die geïnspireerd zijn door de antroposofie.

Het werkterrein van een Vaktherapeut-AG omvat de gezondheidszorg, het onderwijs en het veld van arbeid- en loopbaanbegeleiding.

Actieve vakanties

10e Eigentijds Kinderfestival. Van 18 t/m 22 augustus op de prachtige...

Cursus & opleiding

Zit er een leraar in jou? Ontdek het tijdens de Open Dag vrijeschool Pabo op...

Cursus & opleiding

Cursus Autobiografisch Schrijven start 24 mei. Al schrijvend maak je...

Geef hier jouw advertentie op