Header achtergrond

Landbouwtak zorgboerderij De Vijfsprong staat op eigen benen

Op de website van De Boerderij staat een interview met bd-boer Guus van Imhoff van De Vijfsprong in Vorden.

De ‘Vijfsprong’ is een stichting die het beheer over de boerderij heeft. Op dezelfde locatie is ook stichting ‘Urtica’ actief. Deze stichting biedt en levert zorg voor lang- en kortdurende hulp. Van Imhoff: “Toch kan je het een niet los zien van het ander. Het zijn twee aparte stichtingen, maar in de praktijk zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

De oorsprong van het bedrijf ligt in de keuze die oud-eigenaar Derk Klein Bramel bijna veertig jaar geleden maakte. Het bedrijf was te klein en de bank adviseerde te specialiseren. Waarschijnlijk in de richting van de pluimveehouderij. Klein Bramel kwam in de tijd in contact met zorg voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en biologisch-dynamische landbouw. “Hij zag een combinatie in die twee. Daarmee is hij een rasechte pionier door biologisch-dynamische landbouw te verenigen met zorg.”

Van Imhoff hoort geregeld dat mensen denken dat de boerderij natuurlijk flink ‘gesponsord’ wordt door de zorgtak. Dat is niet zo. De landbouwtak, met al haar facetten van productie tot verkoop, staat op eigen benen. “Daarmee hebben we een plaats verdiend met onze eigen kijk op voedselproductie. Dat zou ook op andere bedrijven kunnen gelden.

Lees hier meer.

Foto: Jan Willem Schouten

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Geef hier jouw advertentie op