Header achtergrond

Laurens Knoop nieuwe voorzitter Vereniging van vrijescholen

Op 5 oktober 2020 is Laurens Knoop, oprichter van de School of Life, gestart als kersverse voorzitter van de Vereniging van vrijescholen. Op LinkedIn schrijft hij hierover:

‘een bevlogen clubje mensen die landelijk de belangen van het antroposofisch onderwijs in Nederland behartigt en haar strategische koers vormgeeft. Een grote eer, een grotere verantwoordelijkheid. Wat heb ik hier zin in!

Bij het opbouwen van onze eigen The School of Life Amsterdam heeft mijn achtergrond als vrijescholer best een belangrijke rol gespeeld. De kernprincipes hebben nu veel overeenkomsten.

En nu dan terug naar de heimat, voor 1 dag in de week. Ik volg daarmee 7 jaar toegewijd en indrukwekkend werk van Rian Van Dam op, nu burgemeester van Hollands Kroon. En toch nog veel moois en belangrijks te doen voor de 30.000 leerlingen en de leraren van de 114 vestigingen. 100 Jaar geleden opende de eerste school, in de laatste 10 jaar groeide het aantal met 50%.

Ik geloof in het kernidee van Steiners antroposofie – voor mijzelf zonder het religieuze element. Ik vind dit onderwijs relevanter, belangrijker en noodzakelijker dan ooit tevoren: “De visie van de Vrijeschool is niet geladen met de ambitie om hoog te scoren op internationale rankings van toetsen, maar komt vanuit de wil de leerlingen voor te bereiden op de wereld van de toekomst.”’

Foto: Brainwash

Update 6 oktober: Inmiddels heeft de Vereniging van vrijescholen een persbericht over deze voorzitterswissel uitgebracht.

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Geef hier jouw advertentie op