Header achtergrond

Leendert Meeshuis 25 jaar

Dit jaar bestaat Warande antroposofisch verpleeghuis Leendert Meeshuis (op het Berg en Bosch terrein in Bilthoven) 25 jaar. Het is daarom in de week van 25 juni tot en met 29 juni een hele week feest met extra activiteiten voor bewoners, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers.

De opening van de feestweek is op zondag 25 juni om 15.30 uur door onder anderen Hester Buijs, regiomanager Warande Leendert Meeshuis. Dat is het startsein van de expositie ‘25 jaar Leendert Meeshuis’ samengesteld door twee zorgmedewerkers van het eerste uur, gevolgd door een zondagmiddagconcert. Verdere activiteiten in de feestweek zijn onder meer een taartenbakwedstrijd met proeverij voor bewoners, muziektheater, ijscokar en BBQ voor medewerkers en vrijwilligers.

Het thema van de feestweek is ‘Allemensen’. Marije Goos, coördinator Cultuur & Welzijn, vertelt: “Niet alleen vanwege alle soorten en maten van mensen die hier wonen en werken in dit huis, wiens levenswegen hier samenkomen, maar ook omdat het bij ons een levendige bedoening kan zijn.

In de aanloop naar de ontwikkeling van nieuwbouw van het Leendert Meeshuis willen we graag stilstaan bij wat er in 25 jaar is gebeurd op deze plek en aandacht besteden aan de toekomst. De mens is ook ontwikkeling, net als ons huis. Daarom zal de zondag meer gaan over het verleden en de donderdag draagt ook iets van de toekomst in zich.

Hoe de mens in elkaar steekt is een mysterie. De antroposofie heeft er ideeën over, die wij ook in dit huis proberen te laten leven. Vanuit ons antroposofisch mensbeeld willen we werken met de ‘wezensdelen’. Daarom is er elke dag aandacht voor een deel van de mens.”

Voor meer informatie of bent u benieuwd naar de expositie? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samen vieren in het huis met alle bewoners, naasten, medewerkers en vrijwilligers staat voorop. Vrijwilligers die het leuk vinden om bewoners te ondersteunen en te begeleiden bij activiteiten in het huis zijn altijd welkom. Heeft u belangstelling dan kunt u mailen naar coördinator Cultuur en Welzijn Marije Goos via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Deel deze pagina: mail

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Geef hier jouw advertentie op