Header achtergrond

Lievegoed breidt uit in Den Haag

Lievegoed heeft de gehandicaptenzorg van Rudolf Steiner Zorg in Den Haag overgenomen. Rudolf Steiner Zorg was onderdeel van de Raphaëlstichting. Deze stichting was zich vanaf 2022 aan het oriënteren welke partijen de zorgactiviteiten van Rudolf Steiner Zorg kunnen continueren. Hierbij is een splitsing gemaakt in gehandicaptenzorg en ouderenzorg. De ouderenzorg werd eerder dit jaar overgedragen aan HWW zorg. Lees ook bij Lievegoed.

Voor de continuïteit van de gehandicaptenzorg is de geschikte overnamepartij gevonden in Lievegoed. “We zijn blij dat met deze overname door Lievegoed de antroposofische zorg aan onze cliënten kan worden gecontinueerd”, aldus Bas Holvast, bestuurder van de Raphaelstichting.

De afgelopen maanden is er door alle betrokkenen hard gewerkt om de overgangsfase voor cliënten en medewerkers voor te bereiden. “Afgelopen periode heb ik kennisgemaakt met cliënten, verwanten en medewerkers van Rudolf Steiner Zorg. We hebben ernaar uitgekeken dat zij onderdeel zijn van onze gemeenschap. Nu is het zover!”, aldus Jose van Herwaarden, clustermanager van Lievegoed.

Willem den Hartog, interim-bestuurder Lievegoed vult aan: “Met de overname van de verschillende locaties (De Linde, Artaban en Amaranth) geeft Lievegoed invulling aan de groeiambities in de regio van Den Haag en de opgaven uit het Regioplan Haaglanden van CZ. Hierdoor blijft voor de huidige cliënten de antroposofische zorg aanwezig en voor toekomstige cliënten beschikbaar en toegankelijk. Een toekomstige uitbreiding van extra kinderdagcentrum (KDC)-plekken voor kinderen vanaf circa 14 jaar voorziet bovendien in een behoefte binnen de regio en stelt Lievegoed in staat om in Den Haag de volledige keten van zorg aan te bieden.”

Op de planning staat een renovatie van het zogenoemde Tobiashuis en Raphaëlhuis, die ook zijn overgenomen door Lievegoed. Binnen deze karakteristieke bebouwing worden uiteindelijk – na de renovatie – alle groepen gehuisvest. Om de periode van deze renovatie te overbruggen, is een deel van de bewoners tijdelijk verhuisd naar een locatie van HWW zorg. De geplande renovatie is naar verwachting medio 2025 afgerond. Bewoners die tijdelijk elders verblijven, verhuizen dan naar het Tobiashuis. Lievegoed zal tegen die tijd ook de zorg uitbreiden met de eerdergenoemde extra KDC-plekken.

Deel deze pagina: mail

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Geef hier jouw advertentie op