Met angst en beven, en depressief door het leven?
Wat heeft de antroposofische gezondheidszorg bij te dragen aan het voorkomen en verminderen van en het omgaan met angst en depressie?
In 2020 had 6 procent van alle volwassenen een hoog risico op een angststoornis of depressie. En terwijl bij de leeftijdsgroep 35 jaar of ouder een hoog risico op een angststoornis of depressie de afgelopen jaren licht afnam, nam dit risico bij jongvolwassenen juist toe: van 7 procent in 2016, naar ongeveer 9 procent van de 18- tot 35-jarigen in 2020.
In deze conferentie op zaterdag 10 februari in Amsterdam wordt op deze en andere vragen ingegaan. Naast een lezing over de antroposofische visie op deze ziektebeelden, zullen een antroposofische arts en therapeuten elk in 5 minuten een aansprekend voorbeeld geven van wat de antroposofische therapie te bieden heeft. Naast werkgroepen “Kunst en Beweging” aansluitend op het thema, kan in de werkgroepen “Uitwisseling en gesprek” dieper ingegaan worden op deze problematiek. Na een presentatie van Prof. Dr. Rogier Hoenders, psychiater, over de bijdrage van Integrative Medicine aan het thema, wordt de dag afgesloten met een panelgesprek en zingen met de zaal.
De conferentie is bedoeld voor medewerkers uit de gezondheidszorg, landbouw, onderwijs en overige geïnteresseerden in One Health. Accreditatie wordt aangevraagd voor alle beroepsverenigingen in de antroposofische gezondheidszorg. Deze conferentie wordt georganiseerd door de Medische Sectie van de Antroposofische Vereniging samen met het lectoraat antroposofische gezondheidszorg (AG), de Academie AG, de NVAZ, Plegan-opleidingen en Scillz.
Wil je meer weten over de conferentie? Klik dan hier.
Deel deze pagina: