Header achtergrond

Nationale ontmoetingsdag in gesprek over antroposofie

Ontmoetingsdag antroposofie: in gesprek

In gesprek over antroposofie was een bijzondere ontmoetingsdag op 10 maart in de Vrije Hogeschool in Zeist. Met de 80 aanwezigen, die allen op heel verschillende manieren verbonden zijn met de antroposofie en de Antroposofische Vereniging in Nederland (AViN), ontstond er een enthousiaste sfeer, waarin boeiende, vrolijke en spannende gesprekken tot stand kwamen. De dag bestond uit een openbaar interview, kleine (biografische) opdrachten, een kernkwaliteitenspel en een ontmoetingscafé. Wil je de details weten, lees dan het verslag. Er is ook een uitnodiging voor komende evenementen opgenomen. De agenda daarvan is als volgt.

Op 18 mei 2024 is de Algemene Ledenvergadering van de AViN. Het ochtenddeel is daarbij voor de leden, maar in de middag, vanaf de lunch, zijn expliciet ook niet-leden/gasten/toekomstige leden zeer welkom. Tijdens het dagprogramma staat het thema metamorfose centraal en het is fijn als we in een gemêleerd gezelschap daarmee aan de slag kunnen gaan.

Het perspectiefproject van de AViN onder leiding van Heleen Weening wil na het thema In gesprek! op 29 juni 2024 een vervolg met het thema: Samen doen! Geïnspireerd door de uitspraak van Ita Wegman: “Als we dingen doen, zullen de engelen ons corrigeren. Als we niets doen, hebben de engelen ook niets te doen.” We gaan met elkaar aan het werk rond de vragen: wat heb jij te bieden wat interessant is voor de samenleving, wat heb ik te bieden wat interessant is voor de samenleving en wat hebben wij elkaar te bieden?

De volgende netwerkdag die de AViN weer samen met Waldorf Inspiration zal organiseren staat zoals beloofd gepland begin volgend jaar en wel op 26 januari 2025 in Zeist. Zoals ‘afgesproken’ is daarbij iedereen van 10 maart 2024 weer uitgenodigd, mét een extra introducé.

In het weekend van Hemelvaart 2025 (29-30-31 mei 2025) zal op de Reehorst (onder voorbehoud) een enorm festivalspektakel plaatsvinden georganiseerd door de AViN. Het uitgestrekte landgoed zal omgetoverd worden tot een event vol belevenissen, workshops, muziek, lekker eten, verdiepende forums, lezingen, inkijkjes in de praktijk en levendige gezelligheid. Jong en oud is uitgenodigd om een stralende dag mét inhoud te beleven. Alle organisaties die werken vanuit de antroposofie zullen aanwezig zijn en jij mag dit natuurlijk zeker niet missen.

Deel deze pagina: mail

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op