Header achtergrond

Nieuw besturingssysteem koude kas Warmonderhof

Op Warmonderhof is onlangs een nieuw kasbesturingssysteem geïnstalleerd van Priva dat het studenten mogelijk maakt te leren werken met dit moderne glasteeltsysteem in een biologische teeltomgeving.

Er bestaat inmiddels heel veel kennis over plantfysiologie en het optimaal telen in de kas. Deze kennis is vooral ontwikkeld voor de gestookte teelt, maar is zeker ook te gebruiken in ongestookte kassen, zoals veel biologische telers gebruiken.

Priva levert wereldwijd kassystemen. Het nieuwe besturingssysteem is een gezamenlijke investering van Warmonderhofstede en Aeres MBO Dronten Warmonderhof, om zo de BOL-studenten en BBL-studenten de gelegenheid te bieden met dit computerprogramma te leren werken. Tuinder Marloe Mens: “We willen de bestaande kennis over de koudekasteelt uitbreiden naar glasteelt voor de biologische tuinbouw. Mede met hulp van onze studenten gaan we de komende jaren allerlei data verzamelen waarmee zij als toekomstige biologische en biologisch-dynamische tuinders in de koude kas hun voordeel kunnen doen. De verzamelde kennis willen we uiteindelijk liefst ook gaan delen met biologische en biologisch-dynamische tuinders in het land”.

De komende tijd wordt de kas ingeregeld specifiek voor de teeltomstandigheden op Warmonderhof. Tuinder Marloe Mens trekt hierin samen op met docent tuinbouw Maarten Vrensen. Marloe Mens: “Je kunt met dit systeem de hele teelt beheersen en monitoren. Ook wijzelf gaan nog op cursus om dit systeem tot in de puntjes te leren kennen, zodat wij het op onze beurt weer kunnen gaan overdragen aan de studenten”.

Lees meer bij Warmonderhof.

Deel deze pagina: mail

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op