Header achtergrond

Nieuw fonds New Definitions van start 

Odin, kunstenaar Claudy Jongstra, Galerie Fontana Amsterdam en de Iona Stichting hebben eind 2023 het fonds New Definitions opgericht. Het doel is meer diversiteit en creativiteit op het boerenland, in de keuken, de cultuur en de mode. Het fonds wil dit doen door veranderaars in deze sectoren te ondersteunen, te beginnen met een impuls voor een patent- en gentechvrij biologisch plantenveredelingsprogramma.

“Een gedeelde zorg van Odin en mij zijn het verdwijnen van biodiversiteit en creativiteit op het boerenland, in de keuken, in de cultuur, mode en architectuur” zegt Claudy Jongstra. “We willen daarom met New Definitions de landbouw verduurzamen, de identiteit van de boerderij van de toekomst onderzoeken en alternatieven ontwikkelen.”

Jongstra’s indrukwekkende, monumentale wandkleden van 100% natuurlijke wol, sieren de wanden van grote musea, kunstverzamelaars en bedrijven. In haar missie om in haar werk natuurlijke verfstoffen te gebruiken kwam ze in 2021 in contact met Odin boerderij De Beersche Hoeve, waar de afgelopen seizoenen onder andere de verfplanten wede, wouw, zonnebloem en coreopsis (meisjesogen) voor haar zijn geteeld.

Lees meer bij Odin.

Op zaterdag 3 februari ben je van harte welkom op een inspirerend event van biologische coöperatie Odin en kunstenaar en eco-activist Claudy Jongstra in haar werkplaats LOADS in het Friese Spannum. Naast een kijkje achter de schermen en de presentatie van een aantal unieke wolgevilte kunstwerken is er aandacht voor het bijzondere fonds New Definitions, dat Odin, Claudy Jongstra, Galerie Fontana Amsterdam en de IONA Stichting eind 2023 hebben opgericht.

Deel deze pagina: mail

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Geef hier jouw advertentie op