Header achtergrond

Odin al veertig jaar duurzaam

‘Bij sommige organisaties zit duurzaamheid in het DNA. Coöperatie Odin is zo’n bedrijf. Sinds de oprichting in 1983 zet Odin zich in voor gezond eten, landbouw in harmonie met natuurlijke principes en economische duurzaamheid voor iedereen in de keten.

NCD ging in gesprek met Merle Koomans van den Dries, één van de directeuren van Odin. We spraken onder andere over de bedrijfsvorm, toezichthouders, maatschappelijke uitdagingen en een duurzaam voedselsysteem.’

Zij vertelt:

‘Bij de oprichting van Odin was de gedachte dat het bedrijf idealiter niet van privé personen zou zijn. De missie was om de keten van “boer tot bord” goed te organiseren, vanuit de rol van dienstverlener. Als er geld uit die keten overblijft, van wie is dat dan en wat doe je daar dan mee? Natuurlijk is het belangrijk dat degenen die in het bedrijf werken er goed van kunnen leven. Het geld dat overblijft, zou gebruikt moeten worden om de keten verder te ontwikkelen en verstevigen.’

Een van de vragen in het interview luidt: ‘Odin is geïnspireerd door antroposofische principes. Hoe komen deze principes terug in de organisatie?’

Lees hier het hele interview.

Deel deze pagina: mail

Vacatures

Kindertherapeuticum Zeist zoekt een GZ-psycholoog en/of Orthopedagoog...

Diversen

Ademende verven en milieuvriendelijke werkwijze: Ecologisch...

Diversen

Scorlewald, Schoorl: concerten, lezingen, workshops. Naar een...

Geef hier jouw advertentie op