Header achtergrond

Ook Demeter staat vandaag in de rechtszaal

Over de stem van de natuur bij het Paleis van Justitie schrijft Demeter-directeur Bert van Ruitenbeek op LinkedIn:

De teloorgang van de biodiversiteit is net zo ernstig als de klimaatverandering en is natuurlijk ook met elkaar verweven. Vandaag 25 april 2024 is er een kort geding van Greenpeace tegen de Nederlandse staat om de EU richtlijnen voor bescherming van de natuur na te leven. Vooral stikstof speelt daarin grote rol. De intensieve landbouw gijzelt onze samenleving omdat ze natuur, water en bodem vervuilt. Dan hebben we het nog niet over dierenwelzijn en onze volksgezondheid. Daarom steunen wij vandaag dit kort geding. Om Nederland wakker te houden dat onze toekomst afhangt van onze omgang met de natuur.

Jammer dat we steeds vaker bij de rechter uitkomen. Maar er zal iets moeten gebeuren en gelukkig laten onze biodynamische boeren telkens weer zien dat dat mogelijk is. Natuurinclusief, diervriendelijk en leuk. Laat de overheid dat nu echt gaan stimuleren. Zodat meer boeren overstappen naar biologische of biodynamische landbouw.

En op de website van Demeter schrijft hij onder de titel Stichting Demeter steunt de rechtsgang van Greenpeace tegen de Nederlandse staat:

"Onze biodynamische boeren laten elke dag zien dat natuurinclusief boeren mogelijk is. Wij steunen de rechtsgang van Greenpeace tegen de Nederlandse staat dat ze zich aan de eigen regels voor  het terudringen van stikstof en voor natuurbescherming moet houden. En dan met een beleid waarbij veel meer boeren kunnen extensiveren. Het is triest om bij een rechter uit te komen, maar de stem van de natuur verliest het telkens en zonder natuur is er geen toekomst. Voor niemand."

Foto: Bart Boot

 

Deel deze pagina: mail

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op