Header achtergrond

Opvolgers Piet van IJzendoorn van Zonnehoeve gevonden

Opvolgers voor de Zonnehoeve

Piet van IJzendoorn is al veertig jaar als pionier nauw verbonden met de biologisch-dynamische boerderij Zonnehoeve in Zeewolde. Hij is de 75 jaar gepasseerd en laat het boerenbedrijf graag over aan zijn opvolgers, zo stond op 27 maart 2024 te lezen op de website van Biojournaal.

Inmiddels is die opvolging gevonden. De biologisch-dynamische boerderij wordt overgenomen door Martine Kruider en haar man Arjen, zo berichtte Zeewolde Actueel op 8 mei 2024. Zij hebben zelf een biologisch melkveebedrijf en zijn betrokken bij de sociale onderneming Stichting De Basisz, een leer-werk en trainingcentrum voor jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, met bijbehorende kringloopwinkel.

Martine Kruider stond al in 2020 in Zeewolde Actueel, naar aanleiding van een groot interview in het Nederlands Dagblad. Ze had twee jaar tevoren een lintje gekregen, als jongste Zeewoldenaar ooit, mede vanwege haar inzet voor De Basisz, dat toen al dertien jaar bestond.

In het Biojournaal van 7 mei 2024 doet ze uit de doeken hoe ze het met zijn drieën, zij, man Arjen en pionier Piet, het als opvolgers denken aan te pakken bij Zonnehoeve.

Deel deze pagina: mail

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Geef hier jouw advertentie op