Header achtergrond

Publieksprijs ontwerp Rudolf Steiner College en School in Haarlem

Sinds 2009 geeft de gemeente Haarlem jaarlijks de Lieven de Key Penning aan mensen of groepen die uitblinken in architectuur, restauratie of het behoud van historische plekken in de stad. In 2023 lag de nadruk op architectuur.

Woongebouw De Scheepmaker kreeg dit jaar de Penning. Maar de publieksprijs ging met 458 van de 2.272 stemmen naar het ontwerp van Rudolf Steiner College en School aan de Belgiëlaan door Atelier Pro. De gemeente schrijft:

‘Het Rudolf Steiner College in de Europawijk worstelde met ruimtegebrek. In samenwerking met de Stichting Mevrouw Meijer bedachten ze een plan voor nieuwbouw tussen de al gerenoveerde Rudolf Steinerschool aan de Duitslandlaan, en de Belgiëlaan. Atelier Pro ontwierp een compact gebouw op deze complexe locatie.

Het resultaat? “Een gebouw met een wauw-effect”, zeggen de juryleden. Binnenin voelt het lekker ruim en licht aan, met goed gebruik van dakterrassen en een sporthal die ook voor de buurt beschikbaar is. Het gebouw biedt een fijne leeromgeving en is ook goed voor de buurt.’

Ook Architectenweb meldt dit nieuwsfeit ook. Eerder had men al over het ontwerp geschreven.

Deel deze pagina: mail

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Geef hier jouw advertentie op