Header achtergrond

Samenwerking Land van Ons en Aardpeer voor Jonge Voedselbosboeren

De Jonge Voedselbosboeren

Land van Ons maakt bekend samen te werken met Aardpeer in de Campagne Samen voor Grond III om De Jonge Voedselbosboeren in Elst (Gelderland) hun felbegeerde 13 ha landbouwgrond te laten verwerven. Voedselbos De Laar in landschapspark Lingezegen, door de provincie Gelderland aan De Jonge Voedselbosboeren gegund, wordt door deze gezamenlijke investering mogelijk gemaakt.

Wytze, Katja, Simon en Sacha zijn de boeren om wie het gaat. Aardpeer schrijft over hun plannen: Het wordt een gelaagd en gevarieerd mozaïeklandschap waar voedselbossen en natuurinclusieve akkers elkaar afwisselen. De Jonge Voedselbosboeren leggen hier drie voedselbossen aan, elk met andere opbrengsten. Zo kunnen ze leveren aan buurtwinkels, (online) supermarkten, restaurants én buurtbewoners. Sterker nog, buurtbewoners kunnen met oogstabonnementen zelf meedelen en meedoen met de oogst.

Er moet door de coöperatie-deelnemers van Land van Ons nog wel gestemd worden over de samenwerking. Maar op de website van Land van Ons wordt dat niet als een groot probleem gezien.

‘De visie van de Jonge Voedselbosboeren sluit perfect aan bij onze missie om de biodiversiteit en het landschap in boerenland te herstellen,’ aldus Fike van der Burght, bestuurslid van Land van Ons. ‘We zijn dan ook enthousiast om samen met Aardpeer de financiering van Voedselbos De Laar mogelijk te maken.’

Deel deze pagina: mail

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Geef hier jouw advertentie op