Header achtergrond

Samenwerking tussen Ithaka en Geert Groote Scholen

GGSplein school klein

Stichting Geert Groote Scholen en Stichting Vrijescholen Ithaka gaan hun krachten bundelen. Beide organisaties verzorgen met passie wereldgericht vrijeschoolonderwijs voor bij elkaar opgeteld 21 basisscholen. Geert Groote Scholen doet dit in de stadsregio Amsterdam en Amstelveen, Ithaka in Noord-Holland, Hillegom en Amersfoort.

De grondslag voor nadere samenwerking is versterking van de positionering van goed vrijeschoolonderwijs, versterken van de bedrijfsvoering in beide organisaties en de ontwikkeling van de onderwijsregio’s. De stichtingen hebben de intentie uitgesproken om onderzoek te doen naar een intensieve samenwerking op de langere termijn.

Marin van Wijnen, bestuurder van Stichting Vrijescholen Ithaka, benadrukt: “Deze samenwerking stelt ons in staat om onze expertise en middelen te bundelen, wat ten goede zal komen aan het vrijeschoolonderwijs in deze regio.”

Michel Dingarten, bestuurder van Stichting Geert Groote Scholen, voegt toe: “Samenwerking maakt het voor ons nog beter mogelijk de waarde van brede mensvorming als deel van kwalitatief sterk onderwijs stevig te verankeren.”

Beide bestuurders zijn verantwoordelijk voor de Geert Groote Scholen. Waarbij de portefeuilleverdeling zo is ingericht dat Marin van Wijnen zich zal focussen op de vrijescholen in de regio en Michel Dingarten op de vrijescholen in de stad Amsterdam. Hierdoor zal er een verschuiving plaatsvinden waardoor de Vrije School Parcival in Amstelveen als regiovrijeschool betrokken wordt bij de andere regioscholen van Ithaka.

Website Ithaka, website Geert Groote Scholen

Deel deze pagina: mail

Diversen

Ademende verven en milieuvriendelijke werkwijze: Ecologisch...

Vacatures

Kindertherapeuticum Zeist zoekt een GZ-psycholoog en/of Orthopedagoog...

Diversen

Scorlewald, Schoorl: concerten, lezingen, workshops. Naar een...

Geef hier jouw advertentie op