Header achtergrond

Onderzoeksprogramma stress – trauma – kanker

Online gezondheidsprogramma’s met alledaagse oefeningen van Rudolf Steiner, aangevuld met euritmie.

Programma’s voor diverse groepen: senioren, verzorgers, alleenstaanden, stellen, mannen, zakenmensen, werkenden, vrijeschoolleraren, pedagogen. Acht wekelijkse online bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en vooruitblik op de komende week.

Dit is een officieel onderzoeksproject van de Universiteit van Bern. Super gemakkelijk, gegarandeerd plezier! 30% korting met couponcode ABSR23. Het kankerprogramma is gratis. Meld je aan op www.absr.international

Voor dit online onderzoeksproject zoeken we 1000 deelnemers op het gebied van stressmanagement, trauma en kankergerelateerde vermoeidheid. De doelgroepen zijn mensen met een algemene behoefte aan stressmanagement, ouderen en mantelzorgers, alleenstaanden, koppels, mannen, leraren en opvoeders, zakenmensen.

Het project zal onderzoeken hoe de therapeutische toepassing van Rudolf Steiners voordracht Omgaan met stress en nervositeit door middel van Activity-Based Stress Reduction (ABSR) het stressniveau verandert, hoe de deelnemers hun tevredenheid beoordelen en hoe de aanpak van de cursusleiders het resultaat beïnvloedt. De gegevens worden verzameld door middel van vragenlijsten. 

In de cursussen maken de deelnemers kennis met Rudolf Steiners oefeningen tegen nervositeit en met de euritmie die bij elke oefening hoort. Zo ontwikkelen ze een nieuwe relatie tot zichzelf, verminderen ze stress op de lange termijn en versterken ze hun veerkracht. En ze leren stress te herkennen als een kwestie van het ik-zijn.

Wij willen bewijzen hoe eenvoudige alledaagse oefeningen in combinatie met kleine maar doelgerichte euritmie, zoals door Rudolf Steiner aangekondigd, duidelijk positieve effecten hebben op de algemene en geestelijke gezondheid en levenskwaliteit. Op deze manier willen we het bewustzijn van het belang en de mogelijkheden van stressmanagement in de samenleving vergroten en een interdisciplinair discours in de onderzoeksgemeenschap stimuleren.

Daartoe zullen van 30 september tot 2 december 2023 twintig tot dertig ABSR online cursussen worden gegeven in verschillende talen en met als doel 500 tot 1000 of meer deelnemers.

Vraag & aanbod

Diversen
Ademende verven en milieuvriendelijke werkwijze: Ecologisch schildersbedrijf Rob van Ede. www.schildersbedrijfrobvanede.nl/
Diversen
Jaarthema 2024: Het grote ademritme van de maan in ruim 18 jaar De maan verschijnt elke maan anders. Haar karakteristieke eigenschappen in winter, lente, zomer en herfst worden van 2015 tot 2024 steeds opvallender. www.liesbethbisterbosch.org/
Cursus & opleiding
Zit er een leraar in jou? Ontdek het tijdens de open dag vrijeschool Pabo op zaterdag 16 december 2023 of zaterdag 3 februari 2024. www.hsleiden.nl/vrijeschool-pabo
Geef hier jouw Vraag & aanbod op