Header achtergrond

Onderzoeksprogramma stress – trauma – kanker

Online gezondheidsprogramma’s met alledaagse oefeningen van Rudolf Steiner, aangevuld met euritmie.

Programma’s voor diverse groepen: senioren, verzorgers, alleenstaanden, stellen, mannen, zakenmensen, werkenden, vrijeschoolleraren, pedagogen. Acht wekelijkse online bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en vooruitblik op de komende week.

Dit is een officieel onderzoeksproject van de Universiteit van Bern. Super gemakkelijk, gegarandeerd plezier! 30% korting met couponcode ABSR23. Het kankerprogramma is gratis. Meld je aan op www.absr.international

Voor dit online onderzoeksproject zoeken we 1000 deelnemers op het gebied van stressmanagement, trauma en kankergerelateerde vermoeidheid. De doelgroepen zijn mensen met een algemene behoefte aan stressmanagement, ouderen en mantelzorgers, alleenstaanden, koppels, mannen, leraren en opvoeders, zakenmensen.

Het project zal onderzoeken hoe de therapeutische toepassing van Rudolf Steiners voordracht Omgaan met stress en nervositeit door middel van Activity-Based Stress Reduction (ABSR) het stressniveau verandert, hoe de deelnemers hun tevredenheid beoordelen en hoe de aanpak van de cursusleiders het resultaat beïnvloedt. De gegevens worden verzameld door middel van vragenlijsten. 

In de cursussen maken de deelnemers kennis met Rudolf Steiners oefeningen tegen nervositeit en met de euritmie die bij elke oefening hoort. Zo ontwikkelen ze een nieuwe relatie tot zichzelf, verminderen ze stress op de lange termijn en versterken ze hun veerkracht. En ze leren stress te herkennen als een kwestie van het ik-zijn.

Wij willen bewijzen hoe eenvoudige alledaagse oefeningen in combinatie met kleine maar doelgerichte euritmie, zoals door Rudolf Steiner aangekondigd, duidelijk positieve effecten hebben op de algemene en geestelijke gezondheid en levenskwaliteit. Op deze manier willen we het bewustzijn van het belang en de mogelijkheden van stressmanagement in de samenleving vergroten en een interdisciplinair discours in de onderzoeksgemeenschap stimuleren.

Daartoe zullen van 30 september tot 2 december 2023 twintig tot dertig ABSR online cursussen worden gegeven in verschillende talen en met als doel 500 tot 1000 of meer deelnemers.

Deel deze pagina: mail

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Geef hier jouw advertentie op