Header achtergrond

Verdiepingscursus biodynamische landbouw

Verdiepingscursus biodynamische landbouw op vrijdagen: 22 september 2023, 20 oktober, 17 november, 19 januari 2024, 1 maart, 22 maart, 19 april, 21 juni.

In de biodynamische sector is een enorme honger naar diepgang. Professionals in de biodynamische landbouwsector worden uitgenodigd zich in te schrijven voor deze achtdaagse verdiepingscursus biodynamische landbouw die zich richt op de ontwikkeling van een nieuw kader in de BD-beweging. Je krijgt les van een keur aan trainers die deskundig zijn op biodynamisch en antroposofisch vlak. 

Aanmeldlink (je wordt doorgeschakeld naar Aeres Training Centre)

Praktisch: Inloop: een halfuur voor aanvang
Tijden: 10.00-19.30 uur
Locatie: Warmonderhof, Wisentweg 12 Dronten
Inhoudelijke vragen: Ruud Hendriks Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Minimum-maximum aantal deelnemers: 10-15
Kosten cursus: € 1850 (vrijgesteld van BTW)

Doel cursus: Deze verdiepende BD-cursus leidt op tot gekwalificeerde en ingevoerde personen voor biodynamische landbouw. De cursus is gericht op de ontwikkeling van een nieuw kader in de BD-beweging. Mensen die de biodynamische landbouw kunnen vertegenwoordigen en biodynamische waarden en uitgangspunten in gesprek kunnen brengen en uitdragen. De cursus richt zich op twee pijlers: verdieping BD-landbouw en persoonlijke ontwikkeling.

Doelgroep cursus: De Verdiepende BD-cursus is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de BD-sector of een beroepsopleiding hebben afgerond. Denk aan boeren en tuinders, verwerkers, handelaren, adviseurs, docenten en overige betrokkenen in de keten van de biodynamische landbouw en voeding. Ook voor degenen die zich willen scholen om de visie achter BD-landbouw en -voeding uit te kunnen dragen of die kadervormend willen zijn in de BD-landbouw.

Met bijdragen van een mix van deskundigheden, vakgebieden en generaties: Frans Lutters, Wolter Bos, Frens Schuring, Gerlof Pronk, Joke Bloksma, Liesbeth Bisterbosch, Ruud Hendriks, Tom Saat, Jos Jeuken, Ellen Krul, Edith Lammerts van Bueren, Jan Weijsenfeld, Monique Schieman, Aart van der Stel, Peter Vandermeersch, John Hogervorst, Harrie Salman, Theo Boon, Wim Wolbrink, Joost van Strien.

Certificaat: De cursus omvat lezingen, werkvormen ter verwerking van de inhoud en enkele opdrachten. Deze opdrachten moeten aan het eind gepresenteerd worden aan de groep. Een certificaat wordt uitgereikt op basis van 100% deelname, afgeronde en gepresenteerde opdrachten en een zelfevaluatie.

Organisatie: BD-Vereniging i.s.m. Warmonderhof Trainingen. Aeres Training Centre verzorgt de aanmeldprocedure en facturatie.

Inhoud cursus: In deze opleiding bieden we de ruimte om ons gezamenlijk te verdiepen in de antroposofische achtergronden van de BD-landbouw. Het curriculum neemt de deelnemers mee langs basisthema’s in de antroposofie, in relatie tot de landbouw. We reiken steeds een stuk kennis aan, waarna we de deelnemers via verschillende werkvormen uitnodigen om zich de stof echt eigen te maken. Het is van belang dat de stof niet alleen cognitief gekend wordt, maar dat het ook in de eigen ervaring kan landen en betekenis krijgt voor de eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Horizontale lijnen: In ieder blok maken we ruimte voor onderstaande elementen die als een rode draad door de opleiding lopen en dus ook op elke dag van de cursus terugkomen:
- Kennis: inzet van gastdocenten en lezen van de landbouwcursus
- Ervaring: beoefening van waarneming (fenomenologie), meditatie en kunstzinnige vormgeving, praktijk van de landbouw
- Persoonlijke leervragen van de cursisten.

Format van de dagen en tijden:
09.30-10.00 uur: inloop met koffie/thee
10.00-12.30 uur: inhoud (denken/hoofd)
12.30-13.30 uur: lunch
13.30-17.00 uur: inhoud met verwerking (voelen/hart)
17.00-18.00 uur: diner
18.00-19.30 uur: verwerking en reflectie, leervragen (willen/handen)

Opbouw van de opleiding:
Dag 1: Fenomenologie en antroposofie
Dag 2: Kosmos & de betekenis van landbouwhuisdieren (vee) op het bedrijf
Dag 3: Levende bodem
Dag 4: Bedrijfsorganisme/ Bedrijfsindividualiteit
Dag 5: Veld- en compostpreparaten
Dag 6: Voeding en kwaliteit
Dag 7: Sociaaleconomische aspecten (sociale driegeleding)
Dag 8: De filosofie van de vrijheid

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op