Header achtergrond

Verlenging inschrijvingsperiode voor Samen voor Grond Obligaties tot 25 april

We gaan nog even door

De Samen voor Grond III campagne is met twee weken verlengd, zodat we op 25 kunnen sluiten, kort na Earth Day. Dit is besloten om meer mensen de kans te geven om mee te doen. De campagne, die al 750.000 euro heeft opgehaald, heeft als doel om minimaal 1 miljoen euro bijeen te brengen om deze boeren te ondersteunen bij het realiseren van hun dromen.

Aardpeer Samen voor Grond, een maatschappelijke coalitie voor natuurvriendelijke landbouw is op een missie om landbouwgrond aan te kopen voor natuurvriendelijke boeren. De huidige fondsenwervingscampagne wordt verlengd, om ook eind april in het kader van EarthDay mensen op te roepen om bij te dragen aan meer natuur, biodiversiteit en gezond voedsel van natuurvriendelijke kwaliteit.

Aardpeer lanceerde eind februari de campagne “Samen voor Grond III” om geld in te zamelen voor natuurvriendelijke landbouw in Nederland. Met de steun van het publiek streeft Aardpeer ernaar om drie zorgvuldig geselecteerde boeren met duurzame plannen te helpen aan grond: Jelle Knoot, Burgerboerderij de Patrijs, en De Jonge Voedselbosboeren.

De campagne, die al 750.000 euro heeft opgehaald, heeft als doel om minimaal 1 miljoen euro bijeen te brengen om deze boeren te ondersteunen bij het realiseren van hun dromen. Dit geld zal worden gebruikt voor investeringen in grond. Zonder grond immers geen landbouw, zonder natuurvriendelijk landbouw geen gezond ecosysteem en bovendien zonder grond geen -voedselbos- bomen!

“We geloven dat de toekomst van de landbouw in Nederland een focus moet hebben op duurzaamheid en biodiversiteit. Met deze campagne willen we niet alleen onze natuurvriendelijk werkende boeren ondersteunen, maar ook een bredere beweging op gang brengen naar een meer gezond en verantwoord voedsel. Dit kunnen we niet alleen, iedereen heeft zijn steentje bij te dragen aan de transitie. Met Aardpeer maken we het voor de burger makkelijk om betrokken te raken bij zijn of haar voedsel." Zegt Geert van der Veer, initiatiefnemer van Aardpeer.

Om iedereen in staat te stellen iets bij te dragen, is de crowdfunding campagne laagdrempelig. Meedoen kan door het kopen van een obligatie, een lang lopende lening. De obligaties hebben een waarde van 250 euro per stuk en geven 12 jaar lang een jaarlijkse rente van 1%.

De campagne is twee weken verlengd, zodat we op 25 kunnen sluiten, kort na Earth Day. Dit is besloten om meer mensen de kans te geven om mee te doen. Daarnaast lopen er goede gesprekken met enkele grotere investeerders die concreet interesse hebben getoond om deel te nemen. Dit proces van afstemming vraagt meer tijd.

Aardpeer streeft ernaar om Earth Day - 22 april 2024 - te markeren als de dag waarop het minimale streefbedrag van 1 miljoen euro wordt bereikt. Verschillende mensen en organisaties doen al mee die dag, dus we nodigen iedereen van harte uit om Earth Day ook tot een feest voor de grond voor de nieuwe boeren te maken!

Deel deze pagina: mail

Actieve vakanties

DeDae Zomerweek 14 t/m 19 juli. Enthousiastelingen voor bewegingskunst opgelet!...

Boeken

Tuinlied van Alma Huisken is hét klimaatbewuste tuin -en kookboek voor...

Vakanties

ZONNEMAIRE,Zeeland,ECO-BUITEN KAMERS waar RUST & RUIMTE met weids...

Geef hier jouw advertentie op